Terug naar overzicht Terug

FC Emmen gaat nog steeds voor de play offs


Het bereiken van de play offs is nog steeds een haalbare zaak voor FC Emmen. Het staat weliswaar op de dertiende plek maar de afstand tot bijvoorbeeld nummertje zes bedraagt slechts drie punten. De enige manier om tot het linkerrijtje, dat vrijwel zeker toegang tot de nacompetitie geeft, door te dringen is zelf punten pakken. Dat moet bijvoorbeeld aanstaande zaterdag in de JENS Vesting gebeuren als Jong FC Twente op bezoek komt.  

Na komende zaterdag wacht FC Emmen nog een pittig programma met alleen maar wedstrijden waarin iets op het spel staat. De uitwedstrijden zijn tegen VVV-Venlo, Willem ll en Sparta Rotterdam. Willem ll strijdt met FC Dordrecht om het kampioenschap terwijl VVV-Venlo de top van de subtop is. Sparta was vooraf  tot titelkandidaat bestempeld maar heeft dat nog niet waar kunnen maken en probeert zich evenals FC Emmen te plaatsen voor de play offs. Na de wedstrijd tegen Jong FC Twente krijgt FC Emmen nog bezoek van MVV Maastricht en op de laatste speeldag komt Fortuna Sittard naar Emmen. MVV is momenteel in de race voor het kampioenschap van de vierde periode terwijl Fortuna twee punten achter FC Emmen staat en dus volgens de huidige stand niet kansloos is voor de play offs.


De heenwedstrijd werd door FC Emmen met 2-1 gewonnen.

Jong FC Twente is een aantrekkelijke tegenstander met veel jong talent die na de winterstop echter mondjesmaat punten bijeen sprokkelt. Uit de tien duels in 2014 werden slechts acht punten gepakt. Toch mag de ploeg van trainer Jan Zoutman niet worden onderschat. De vraag is natuurlijk elke week welke spelers hij ter beschikking heeft. Wat het aantal gebruikte spelers betreft maakt Jong FC Twente het niet zo bont als Jong Ajax maar toch heeft Zoutman al 39 spelers ingezet. Daar zitten spelers uit de eerste selectie bij die aan het revalideren zijn maar ook superjonge talenten. Sinds kort zit bijvoorbeeld de zestienjarige, zeer talentvolle Bilal Ould-Chikh in de selectie van Jong FC Twente. Afgelopen januari mocht hij zelfs al meedoen in een oefenduel van de hoofdmacht. De zoon van Marokkaanse ouders heeft eerder voor de jeugd van RBC, Feyenoord en Willem ll gespeeld terwijl Ajax en PSV belangstelling hebben getoond naast Manchester City en Aston Villa. Opvallen doet de laatste weken ook de achttienjarige Hongaar Kristoffer Vida die in de laatste drie duels telkens de 1-0 scoorde.

De wedstrijd FC Emmen-Jong FC Twente wordt door een debutant in de Jupiler League gefloten. De arbitrale leiding is in handen gegeven van de 25-jarige Stijn Berben uit het Brabantse Gravenmoer. Hoewel hij zijn competitiedebuut maakt is hij voor FC Emmen geen onbekende. Hij floot namelijk de bekerwedstrijd SV Deurne – FC Emmen (0-2).

 

Stijn Berben (links in het gele shirt) bij SV Deurne-FC Emmen.