René Hake: 'We hebben verdiend gewonnen'

Voor René Hake was het de vijfde wedstrijd achtereen dat zijn ploeg ongeslagen bleef. De vijfde in deze reeks was bovendien behaald tegen een tegenstander die in uitwedstrijden nog niet had verloren. FC Zwolle zal hierdoor waarschijnlijk een bedankbriefje richting Emmen sturen want door de winst van de roodwitten op FC Volendam en RKC Waalwijk zijn de Zwollenaren in een zetel naar het kampioenschap beland.
René Hake over de wedstrijd: ,,In de eerste helft hebben we niet goed gespeeld. Wat natuurlijk ook de verdienste van RKC was. Onze veldbezetting was niet in orde. In de rust hebben we getracht iets te veranderen en binnen tien minuten had het 2-0 kunnen staan. Het bleef bij 1-0 waarna we de gelijkmaker om de oren kregen. Maar het elftal heeft daar goed op gereageerd hoewel er in de slotfase nog wel enig kunst- en vliegwerk voor nodig was om de punten in huis te houden. Dat schijnt er echter bij te horen.”
RKC-trainer Ruud Brood vond dat zijn ploeg in de eerste helft weinig had weggegeven. ,,In het eerste kwartier na de rust kwam FC Emmen echter verdiend op voorsprong. Daarna hebben we nog wel het initiatief gehad maar het was niet voldoende.”

Tjaronn Chery haalt uit voor de 1-0

Eldridge Rojer schiet hier de 2-1 binnen. Rechts komt Jurgen Colin te laat.

De buit is binnen (Foto’s Gerrit Rijkens).