Ook RKC Waalwijk moet er aan geloven

FC Emmen heeft dit seizoen ook in mindere tijden best redelijk voetbal laten zien maar dat vertaalde zich nauwelijks in goede resultaten. Die tijd lijkt nu voorbij, niet alleen is de ploeg  al vijf weken ongeslagen maar bovendien maakten de overwinningen op de topploegen FC Volendam en RKC Waalwijk indruk door de manier waarop ze werden behaald. De formatie van trainer René Hake laat bij vlagen prima voetbal zien en geeft ook in de slotfase geen punten meer weg. FC Emmen kwam tegen het slot van de wedstrijd nog wel even onder druk te staan maar dat was gelet op de dat kracht van RKC niet zo verwonderlijk. Het hield echter stand en kan nu weer vooruit kijken.
In de eerste helft speelde FC Emmen wel aanvaardbaar voetbal maar het hield voor de zestien meestal op. Echte kansen creëerde het in deze fase dan ook niet. De Brabanders hadden een tweetal mogelijkheden maar doelman Harm Zeinstra heeft zich aan het peil van zijn ploeggenoten opgetrokken en was niet te vermurwen. Wel was duidelijk dat RKC vooral over links in Derk Boerrigter een gevaarlijke pion had waarop Marcel Piesche amper greep had. René Hake liet zijn rechtsback dan na een helft spelen in de kleedkamer achter en verving hem door Kevin Görtz.
FC Emmen begon de tweede helft voortvarend. Had het in de eerste helft geen scoringskansen gehad, nu werd RKC opeens in de hoek gedrukt. In de tweede minuut kwam Eldrigde Rojer in goede positie maar schoot met links hoog over, Een poging van Hans Denissen, na een voorzet van Guus de Vries, werd tot hoekschop verwerkt en RKC wankelde. Was in de eerste helft de hoekschoppen verhouding nog 0-4 in het voordeel van de bezoekers, na de thee werd dat snel recht getrokken. De beloning kwam in de 54e minuut toen Tjaronn Chery vanaf grote afstand schitterend uithaalde. Doelman Levita gleed weg en de bal verdween rechts boven in de hoek. Volgens RKC trainer Ruud Brood had hij het nog moeten zien indien zijn doelman niet was weggegleden maar de bal zat toch aardig in de bovenhoek.
RKC was echter nog niet verslagen en en kwam na een uur spelen op gelijke hoogte toen Donny de Groot een voorzet vanaf links rustig kon aannemen en vervolgens droogjes langs doelman Zeinstra knalde. Het was ook het gevolg van het tomeloze aanvallen dat FC Emmen in deze fase liet zien waardoor er ruimte voor counters ontstond. FC Emmen knokte zich echter terug in de wedstrijd. Vier minuten na de treffer van Donny de Groot had het al 2-1 kunnen staan toen een prima voorzet van Hans Denissen door Eldrigde Rojer werd ingekopt. De Emmer spits deed alles goed maar doelman Levita redde met de voet. De wedstrijd stond bol van de spanning en een foutje van Angelo Zimmerman had ook best de 1-2 kunnen opleveren. Aaron Meijers stormde alleen richting Zeinstra maar de Emmer sluitpost was sneller.
Dat Eldrigde Rojer een sterk aanspeelpunt is bewees hij eens te meer in de 74e minuut. Hij draaide na een lange bal vanuit de Emmer verdediging bij twee RKC’ers weg en schoot diagonaal in: 2-1. Met nog een kwartier te spelen plus naar later bleek drie minuten extra tijd, was de spanning te snijden. RKC trainer Ruud Brood gooide al zijn wissels in de strijd en de druk op de Emmer verdediging nam toe. In de 88e minuut kwam FC Emmen goed weg toen uitgerekend Tjaronn Chery op de doellijn redding moest brengen. FC Emmen hield stand tot grote vreugde van het dit seizoen nog niet verwende Emmer publiek. En dat was gelet op de sterke tweede helft ook verdiend.
FC Emmen-RKC Waalwijk 2-1. 54. Chery 1-0, 61. De Groot 1-1, 74. Rojer 2-1. Scheidsrechter: Kamphuis. Gele kaart: Rojer (FC Emmen), Varela, Van Peppen, Braber, Colin (RKC Waalwijk). Toeschouwers: 2122.
FC Emmen: Zeinstra; Piesche (46. Görtz), Fischer, Zimmerman, Guus de Vries, Velda, Chery, Johnny de Vries (63. Stolte), De Visscher, Rojer, Denissen (86. De Blok).
RKC Waalwijk: Levita; Van Peppen, Van Mosselveld, Colin (78. Duits), Bandjar, Meijers, Benson (58. Braber), Varela, Boerrigter, De Groot, Van Hout (58. Schet).