Terug naar overzicht Terug

FC Emmen heeft met RKC topper als tegenstander


De Rooms Katholieke Combinatie heeft na de degradatie in het afgelopen seizoen de draad weer goed opgepakt en staat momenteel op de derde plaats. De Waalwijkers hebben dit seizoen ook nog maar een nederlaag geleden en dat was in de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht op 29 oktober. Dat houdt dus tevens in dat RKC Waalwijk in uitwedstrijden nog ongeslagen is. FC Emmen zal er prijs op stellen een einde aan die reeks te maken maar weet op voorhand dat dit geen gemakkelijke klus zal worden.
RKC begon de huidige competitie wat aarzelend en stond een paar weken lang op de zevende plek. Daarna begon de formatie van trainer Ruud Brood beter te draaien en stond zelfs een weekje op de eerste plek. De thuisnederlaag tegen FC Dordrecht en gelijke spelen in uitwedstrijden tegen FC Eindhoven, FC Den Bosch, Cambuur en Veendam kostten echter nogal wat punten waardoor die positie niet gehandhaafd kon worden. Momenteel staat de ploeg dus stevig op de derde plaats en heeft na de 4-1 uitzege bij SC Cambuur ook de volgende ronde van de KNVB beker bereikt.
In het afgelopen weekeinde denderde RKC thuis in het Mandemakers stadion over het arme MVV heen dat met 5-0 werd verslagen. Donny de Groot scoorde daarin twee maal en zag een derde inzet, met het hoofd uiteraard, door een Limburger in eigen doel worden gewerkt. Donny de Groot heeft nu acht keer gescoord maar is daarmee nog geen clubtopscorer. Die eer gaat naar Fred Benson die negen maal trefzeker was. Met Derk Boerrigter, die evenals De Groot acht keer scoorde, heeft RKC een derde schutter van formaat in de gelederen.
Omdat RKC vele jaren in de eredivisie heeft vertoefd is het aantal onderlinge ontmoetingen in competitieverband beperkt gebleven tot tien. FC Emmen won daarin slechts een keertje en dat was op de laatste speeldag van het seizoen2008/09 toen er voor de Brabanders niets meer op het spel stond.
FC Emmen heeft behoorlijk wat zelfvertrouwen getankt via de 3-1 zege op FC Volendam. De wil zal ongetwijfeld aanwezig zijn om die lijn door te trekken hoewel RKC natuurlijk wel is gewaarschuwd. In de selectie van trainer René Hake zijn Bart de Groot en Kevin Görtz teruggekeerd terwijl Michel Poldervaart, Pele van Anholt en Erik van der Ven geblesseerd zijn.
Wat Ruud ter Heide betreft is er goed nieuws. De laatste onderzoeken hebben uitgewezen dat ook geen sprake van hartritme stoornis is geweest en de verwachting is dat de spits op korte termijn de training weer zal oppakken. Een snelle terugkeer mag echter niet worden verwacht.