Terug naar overzicht Terug

René Hake: ,Sparta een lastige tegenstander'


Wellicht dat zo hier en daar werd verwacht dat FC Emmen na de winst op FC Zwolle afgelopen maandag zo maar eventjes over FC Dordrecht zou heenlopen maar zo simpel zit het voetbal natuurlijk niet in elkaar. Het draaide uiteindelijk op een 2-2 gelijkspel uit, een resultaat dat FC Emmen-trainer René Hake verdiend noemde. ,,We hebben een uitstekende serie neergezet maar dat heeft ook tot gevolg dat tegenstanders met een heel andere instelling naar Emmen komen. Dat zag je ook tegen FC Dordrecht dat zich voortdurend liet inzakken en dan wordt van ons verwacht het spel te maken. Daar moeten we nog beter mee omgaan. De spelers moeten zich er van bewust zijn dat we nu op een ander niveau spelen waaraan hogere eisen worden gesteld. We moeten veel meer de wedstrijd gaan bepalen, daarin hebben we nog veel te leren. Of we dan ook winnen is een tweede maar we moeten wel de voorwaarden gaan scheppen. We zijn op de goede weg om de volgende stap te maken, de vraag is natuurlijk wel of ons dat dit seizoen lukt.”
FC Emmen staat op de ranglijst gebaseerd op alleen thuiswedstrijden op de twaalfde plek met 9 uit 8. In uitwedstrijden is het een iets ander verhaal dan rangeert FC Emmen op de zesde plaats met 13 uit 10. Sparta Rotterdam haalt vooral de punten op het eigen kasteel. Van de 24 punten werden er maar liefst 17 in Rotterdam behaald en slechts 7 buitenshuis. De matige prestaties in uitwedstrijden van de Rotterdammers strooit Hake echter geen zand in de ogen. ,,Het is zonder meer een lastige tegenstander. Ze hebben dan wel Kevin Strootman moeten verkopen maar met Ricky van den Bergh en Oscar Moens ervaren jongens bij gekregen. Deze week hebben ze bovendien met James Holland (AZ) en Carlos Delgado (Almeira, Spanje) twee spelers aan de selectie toegevoegd. Ze hebben met Johan Voskamp een spits die al achttien keer heeft gescoord. Nee, gemakkelijk zal het niet worden. Maar we hebben de beelden van het duel tegen FC Dordrecht goed bekeken en hopen daaruit lering te hebben getrokken.” De nieuwelingen Holland en Delgado zijn tegen FC Emmen echter nog niet speelgerechtigd. Vermoedelijke opstelling Sparta: Moens; Dijkhuizen, Knol, Kras, Willems; Van Dieren, De Roon, Van den Bergh; Duarte, Voskamp, Godee.
René Hake kan wel weer beschikken over Johnny de Vries die maandag wegens ziekte ontbrak. Steven de Blok, Erik van der Ven zijn geblesseerd. Verder ontbreekt Milos Malenovic die momenteel op proef is bij de beroemde Moldavische topclub FC Dacia. De club verblijft op trainingskamp in het Turkse Belek.
Hake hoopt tot slot weer op steun van het Emmer publiek. ,,Tegen FC Dordrecht werd aanvankelijk een te laag aantal opgegeven maar het waren er zo’n drieduizend. Voor de maandagavond is dat niet slecht. Om verdere stappen te maken hebben we bredere steun van het publiek nodig en dit elftal verdiend het ook.”