Terug naar overzicht Terug

Rabobank hoofdsponsor FC Emmen Jeugd


EMMEN –Vrijdagavond hebben Rabobank Emmen-Coevorden en FC Emmen een vijfjarig contract getekend waarbij Rabobank hoofdsponsor wordt van de Jeugdafdeling van FC Emmen.


Rabobank Emmen-Coevorden is al jarenlang een gerespecteerd sponsor van FC Emmen. Nu kiest de lokale bank ook voor een langdurige verbinding met de jeugd van FC Emmen.  Directievoorzitter Chéry Wortelboer: “De sportieve jeugd heeft de toekomst’, is een veel gehoorde uitspraak. Wij zijn vanuit oudsher sterk lokaal verbonden en willen dichtbij de mensen staan. Om onze maatschappelijke functie in te vullen stimuleren wij lokale verenigingen, stichtingen en activiteiten. FC Emmen is een sterke lokale vereniging. Ik ben van mening dat aandacht voor de topsport een hele positieve spin-off heeft naar de breedtesport in onze lokale omgeving.”

Het contract werd getekend voorafgaand aan de wedstrijd van FC Emmen tegen SC Cambuur-Leeuwarden. De ruim 120 jeugdleden van FC Emmen kwamen onder luid applaus in de nieuwe jeugdtenues het veld op. FC Emmen heeft vele voetbaltalenten voortgebracht, denk aan Bas Dost en Jurgen Locadia. Ook dit is voor Rabobank Emmen-Coevorden een speerpunt. De ontwikkeling van Young Professionals binnen de organisatie en het stimuleren van talenten uit de regio om hier werkzaam te blijven. Om hiermee onze regio te versterken.

Wim Beekman, algemeen directeur FC Emmen: “Met Rabobank Emmen-Coevorden als Hoofdsponsor van onze Jeugdopleiding zijn wij vanzelfsprekend erg blij. Meer dan dat zelfs. Het is een enorme steun in de rug. Onze jeugdafdeling is op dit moment hét speerpunt binnen onze betaald voetbalclub. Wij willen graag meer zelf opgeleide spelers in ons eerste elftal. Het geeft het team namelijk een regionaal en herkenbaar karakter, met daarnaast ook nog eens meer binding met de regio. De toetreding van de Rabobank maakt dat er samen met de al aanwezige Jeugdpartners een solide basis is voor onze FC Emmen Jeugdopleiding. Ook met de duur van de overeenkomst zijn wij erg blij. Het biedt ons continuïteit en daarnaast spreekt er erg veel vertrouwen in onze organisatie uit.”

De sponsoring van Rabobank Emmen-Coevorden maakt een betere ondersteuning en begeleiding van de jeugd van FC Emmen mogelijk. Ook gaat FC Emmen zich samen met de Rabobank inzetten om naast het voetbal frequent activiteiten aan te bieden voor onder andere de jeugd in de regio. Beide partijen zien ernaar uit om invulling te geven aan deze ‘vernieuwende’ vorm van samenwerking.

Jurgen Locadia en Bas Dost feliciteren Rabobank Emmen-Coevorden en FC Emmen:

 

PTF_5011
De gehele jeugdopleiding van FC Emmen met Ronald Lubbers, Wim Beekman, Roland Welles, Chéry Wortelboer en Ben Haverkort.
PTF_4978
Chéry Wortelboer (Directievoorzitter Rabobank Emmen-Coevorden) met JO10 van FC EmmenPTF_4949

(foto’s: Peter Timmer)