FC Emmen overtuigend langs SC Cambuur

FC Emmen is van de lijn die tot zes gelijke spelen achter elkaar voerde, afgeweken door SC Cambuur met 2-0 te kloppen. Cas Peters droeg bij aan de vreugde in het Emmer kamp door zijn eerste velddoelpunt van het seizoen te scoren en na rust sloeg Omran Haydary toe voor de beslissende 2-0. De Emmenaren klommen door de winst naar de zesde plek.

Bij FC Emmen was voor het eerst een basisplaats ingeruimd voor Omran Haydary. Een week eerder maakte hij een goede invalbeurt in het duel tegen De Graafschap en scoorde toen zijn eerste doelpunt en eerste gele kaart in het betaalde voetbal. De jonge Limburger viel bepaald niet uit de toon. En dat gold voor heel FC Emmen. Het duel speelde zich af in een hoog tempo, met de nodige foutjes aan beide kanten maar als kijkspel bijzonder geslaagd. De eerste kans was voor Issa Kallon in de tiende minuut toen de ex-Emmenaar op rechts door kwam maar doelman Dennis Telgenkamp liet zich niet passeren. Omran Haydary kreeg na bijna twintig minuten de eerste grote kans voor FC Emmen. Hij brak op links door maar stuitte aan het einde van zijn rush op de Leeuwarder goalie Jesse Bertrams. De rebound viel voor de voeten van Alexander Bannink wiens uithaal ook in de Friese verdediging verzandde. Zo bleef het duel boeiend met als hoogtepunt de 1-0 voor FC Emmen na exact een half uur voetballen. Cas Peters had dit seizoen weliswaar een keertje gescoord maar dat was vanaf de witte stip. Een velddoelpunt was hem nog niet gegund maar in de achtste wedstrijd van het seizoen was het eindelijk raak. Hij werd op rechts weggestuurd door Omran Haydary en knalde in de korte hoek de 1-0 voor FC Emmen binnen. Een geweldige opluchting voor de spits die natuurlijk op zijn doelpunten wordt afgerekend. Met nog een kwartier te gaan kwam er geen verandering meer in de tussenstand zodat FC Emmen met voorsprong de kleedkamer kon opzoeken.

Voetbal Fc Emmen - Cambuur Foto Boudewijn Benting Emmen km 10
Keziah Veendorp wordt aangevallen door Matthew Steenvoorden (4).

Cas Peters haalt uit voor de 1-0.

SC Cambuur coach Marinus Dijkhuizen was ontevreden over zijn middenlinie en wisselde direct na rust Mathias Schils en Ricardo Kip in voor Xander Houtkoop en Martijn Barto. Het zorgde voor wat meer druk op de Emmer verdediging maar die hield met soms wat kunst- en vliegwerk stand. De 1-0 voorsprong was natuurlijk dunnetjes en liet alle opties open voor een gelijkspel waarvan FC Emmen onderhand de buik vol van had. Maar de watervlugge Omran Haydary zorgde voor opluchting. Hij stond eerst aan de wieg van een mogelijkheid voor Youri Loen die zijn schot tot hoekschop zag worden verwerkt. In de 72e minuut zorgde Omran Haydary voor wat toch de beslissing moest zijn. Geen lange ren maar een intikker na een voorzet van Alexander Bannink en het stond 2-0. Het tweede doelpunt dus voor de Limburger die onvermoeibaar leek. Het spookbeeld van het zevende gelijkspel op rij was daarmee zo goed als afgewend hoewel SC Cambuur de druk in de slotfase nog opvoerde. FC Emmen kreeg countermogelijkheden en Cas Peters was nog dicht bij zijn tweede goal. In de slotminuut viel nog het debuut van Emil Bijlsma te bewonderen.

Alexander Bannink in duel met Robbert Schilder (links).

Dennis Telgenkamp is hier de baas.

Omran Haydary wordt door Sal van Wermeskerken op de huid gezeten (Foto’s:  Boudewijn Benting).

FC Emmen – SC Cambuur 2-0. 30. Peters 1-0, 72. Haydary 2-0. Scheidsrechter: Van der Graaf. Toeschouwers: 4018.
FC Emmen: Telgenkamp; Bakker, Veldmate, Veendorp, Klok, Chacon, Ben Moussa (90. Bijlsma), Loen (81. Siekman), Haydary, Bannink, Peters (89. Jansen).
SC Cambuur: Bertrams; Peersman, Schilder, Steenvoorden, Van Wermesken, Schils (46. Houtkoop), Kip (46. Barto), Boerlage, Mathieu (72. Robertha), Van Kippersluis, Kallon.