Terug naar overzicht Terug

Stormachtige voorbereiding op FC Emmen-SC Cambuur


De voorbereiding op het duel FC Emmen-SC Cambuur is stormachtig verlopen. Letterlijk dan want donderdagmorgen tijdens de laatste training waren de weersomstandigheden verre van aangenaam. Storm en regen teisterden de mat van de JENS Vesting met als enig voordeel dat de sproei installatie niet in werking hoefde te worden gezet. Het zal in Leeuwarden niet anders zijn geweest.

Voor beide clubs zijn de belangen groot. FC Emmen kan zich koesteren in de ongeslagen status maar de reeks gelijke spelen heeft veel punten gekost. Toch speelt de ploeg doorgaans aantrekkelijk voetbal, zo ook afgelopen vrijdag in Doetinchem waar De Graafschap een uur lang weinig had in te brengen en op een 2-0 achterstand werd gespeeld. Dat het alsnog 2-2 werd lag niet alleen aan het feit dat er kansen onbenut bleven, maar ook dat de verdediging zich bij de tegengoals te simpel liet uitspelen. Het zure gevoel van trainer Dick Lukkien na afloop was dan ook begrijpelijk. ,,Tot aan de 1-2 waren we er in geslaagd het stadion redelijk stil te krijgen. Maar we verzuimden de tegenstander op de rug te leggen. Gelet op het totaal aan kansen hebben we hier twee punten laten liggen.’’

DSCF3710

DSCF3713

Michiel Hemmen en Mario Bilate draaien in rustig tempo hun rondjes.

SC Cambuur coach Marinus Dijkhuizen zag zijn ploeg thuis 1-1 gelijk spelen tegen RKC Waalwijk. Echt tevreden was hij niet, in de eerste helft speelde zijn ploeg zelfs in een ‘ouwe wijven tempo’, volgens hem. Met Dijkhuizen heeft SC Cambuur een trainer met een Emmen verleden. Immers hij stond aan de Meerdijk in het seizoen 2001/02 als speler onder contract maar kwam door een kruisbandblessure pas tegen het einde van de competitie in actie. In drie competitieduels scoorde hij een keertje maar was wel in alle nacompetitiewedstrijden van de partij. Hij scoorde daarin één keertje en dat was uitgerekend tegen SC Cambuur. Na het seizoen in Emmen vertrok hij naar TOP Oss. In Leeuwarden loopt het ondertussen nog niet lekker. SC Cambuur startte met twee nederlagen en de twee gelijke spelen van de laatste weken stemde de fanatieke aanhang ook niet tot vrolijkheid. De selectie telt momenteel vier spelers met een FC Emmen verleden waarvan alleen Issa Kallon in de basis staat. Hij was tegen RKC de enige uitblinker. Xander Houtkoop heeft de laatste vier duels wegens een blessure niet gespeeld terwijl Jordy van Deelen en Jurjan Mannes geen basisplaatsen hebben. Bij FC Emmen zijn Dennis Telgenkamp en Michiel Hemmen ‘behept’ met een Cambuur verleden.

Wat de opstellingen voor vrijdag betreft zijn de trainers er nog niet uit, beiden houden slagen om de arm. FC Emmen trainer Dick Lukkien: ,,Er zijn een aantal twijfelgevallen in de selectie, vandaar dat ik pas vrijdag een opstelling kan geven.” Glenn Bijl trainde zelfs helemaal niet mee, andere spelers zoals Michiel Hemmen en Mario Bilate liepen rondjes maar zullen zeker niet van de partij kunnen zijn. Tim Siekman was wel in staat het oefenpartijtje als afsluiting van de training af te werken. SC Cambuur oefenmeester Marinus Dijkhuizen heeft de vorige week geschorste Matthew Steenvoorden terug in de selectie evenals de van een blessure herstelde Xander Houtkoop. Ook de onlangs gecontracteerde Furdjel Narsingh kan in Emmen aantreden. Karim Rossi daar en tegen moet zes tot acht weken pauzeren. Afgaande op de training in Leeuwarden zou Dijkhuizen in Emmen met vijf verdedigers kunnen aantreden waar dan ook plaats voor Martijn van der Laan zou zijn.