Prima zege A-jeugd op Go Ahead Eagles

FC Emmen A1 had even moeite om op stoom te komen. De gasten uit Deventenaren combineerden wat vlotter en kwamen halverwege ook op voorsprong. In de 22e minuut kende scheidsrechter Hooyenga een strafschop toe na hands van Janko Dekker. Doelman Pieter IJzerman ging naar de verkeerde hoek en het stond 0-1. Na een half uur wijzigde trainer Eric Lippold de tactiek door Jeffrey Visser er uit te halen en Camiel Fidom naast Bas Dost in de spits te posteren. Dat werkte uitstekend en het spel werd meer op de helft van Go Ahead Eagles verplaatst. Negen minuten voor de pauze viel de onvermijdelijke gelijkmaker middels Bas Dost. Na de pauze domineerde FC Emmen grotendeels het gebeuren en smaakte ook het genoegen om snel op voorsprong te komen. In de 48e minuut haalde Wesley Wakker net buiten de zestien fraai uit met links en schoot de 2-1 binnen. Wakker stond vervolgens aan de basis van de 3-1, zijn voorzet in de 65e minuut werd door Bas Dost ingekopt: 3-1. In het resterende deel kwam de voorsprong niet in gevaar en kreeg de thuisclub nog kansen op een hogere score maar die werden niet verzilverd.
FC Emmen A1: IJzerman: De Vries, Wolbers, Dekker, Siekman, Van Aanholt, Schonewille, Beeksma, Visser (32. Fidom), Dost, Wakker.

Pieter IJzerman wordt bij de strafschop de verkeerde kant opgestuurd: 0-1.

Bas Dost op weg naar de 1-1.

Tim Siekman (rechts) haalt uit tegen doelman Patrick Jansen.

Wesley Wakker gaat langs zijn tegenstander.

Bas Dost klopt doelman Jansen voor de 3-1 van FC Emmen A1 (Foto’s FC Emmen Media).