D-jeugd verrast met driepunter in Nijmegen

HSC ’21 C1-FC Emmen C1 0-1
FC Emmen C1 had zoals verwacht weinig moeite met het Haaksberger HSC ’21. De rust ging in met 0-5 en in de tweede helft werden er nog zes aan toegevoegd. ,,We hadden alleen even tijd nodig om op gang te komen”, volgens trainer Hans Kamphuis. Voor rust waren achtereenvolgens Dilan van Bree, Michael Chacon, Van Bree en twee maal Luciano Slagveer succesvol. Na de wisseling tekenden achtereenvolgens Michael Chacon, Wouter Beijering, Roan Poelstra, Beijering, Stephen Warmolts en Luciano Slagveer voor de score.
FC Emmen C1: Rob Schuldink; Jonkers (36. Westebring), Poelstra, Streutker (36. Stollenga), Elperman (45. Ypenburg), Warmolts, Van Bree, Hindriks, Schra (36. Beijering), Chacon, Slagveer.

NEC D1-FC Emmen D1 2-3
Na vier achtereenvolgende nederlagen in de competitie werd het hoog tijd voor FC Emmen D1 om weer eens punten te pakken. Dat gebeurde op een prima manier bij het Nijmeegse NEC. Pascal Huser zette de Emmenaren in de eerste helft op een 0-1 voorsprong. Die werd drie minuten voor de pauze teniet gedaan middels de gelijkmaker van NEC D1 maar vanaf de aftrap zette Wouter Schuldink FC Emmen weer op voorsprong na een combinatie met Mark de Bruin. De tweede helft begon niet goed voor de formatie van trainer Nico Haak want NEC maakte vlot weer gelijk. FC Emmen speelde echter een goede partij en crëerde ook diverse goede mogelijkheden, zo raakten Pascal Huser en Nick Buitenhuis lat en paal en werd een goal van Mark de Bruin ten onrechte afgekeurd. De winst ging tenslotte toch naar de Emmenaren, matchwinner werd Mark de Bruin met een kopbal uit een door Nick de Vos genomen corner.
FC Emmen D1: Kortman; Arends, Rijkens, De Jong (40. Buitenhuis), Rasevic, Westebring, Wessels, De Bruin, Meijer (45. De Vos), Huser, Wouter Schuldink.

Haarlem B1-FC Emmen B1 3-1
Normaal gesproken worden jeugdwedstrijden in Haarlem op kunstgras gespeeld maar deze keer verkoos de thuisclub spelen op echt gras. Dat was uiteraard geen reden voor de Emmenaren om een slechte prestatie neer te zetten. Een slappe start had al na drie minuten een 1-0 stand tot gevolg. FC Emmen leek zich te herstellen toen Rick ten Voorde met een kopstoot uit een voorzet van Yannis Kazantzis in de 15e minuut voor 1-1 zorgde. Daarna vielen er in de eerste helft weinig kansen meer te bewonderen tot na een half uur spelen de 2-1 vrijwel uit het niets viel. In de tweede helft kwam FC Emmen niet meer in spel voor. Haarlem speelde ook niet groots maar kwam desondanks vijf minuten voor tijd op 3-1 toen de Emmenaren bij een hoekschop niet snel genoeg handelden.
FC Emmen B1: Koops: Hoff (70. Fokkens), Van der Ham, Van der Berg, Dos Reis, Kazantzis, Van der Graaf, Simon IJzerman (79. Bal), Locadia (55. Wolting), Rog (75. Heerkes), Ten Voorde.