Prima weekend voor de jeugd

FC Emmen O21 heeft voor het eerst weten te winnen in Divisie 1. De ploeg van trainer Nico Haak won de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag O21 met 1-2. In Den Haag kwam FC Emmen O21 na een halfuur spelen op een 0-1 voorsprong door een goal van aanvoerder Jan Quispel. Een flinke opsteker voor Onder 21, dat met een voorsprong de rust in ging. Gelijk na de hervatting verdubbelde Floris Quaedvlieg de voorsprong: 0-2. Maar nog geen minuut later kwam ADO Den Haag O21 alweer terug in de wedstrijd. In de slotfase leek de thuisploeg langszij te komen, maar het doelpunt ging niet door wegens buitenspel. Zo stapte FC Emmen O21 voor het eerst dit seizoen met drie punten van het veld. Komende zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen FC Groningen O21.

FC Emmen O18 nam het op De Oude Meerdijk op tegen Sparta Rotterdam O18 en kon lang uitkijken naar een resultaat. Tien minuten voor tijd ging het echter toch nog mis en trokken de Rotterdammers aan het langste eind. FC Emmen O18 kwam na 25 minuten spelen op een 0-1 achterstand. Vijf minuten voor de rust trok spits Tim Lemmen de stand weer gelijk, waardoor de teams gingen rusten met een 1-1 ruststand. FC Emmen O18 kwam na de rust sterk uit de kleedkamer en in de vijftigste minuut veroorzaakte de keeper van Sparta een penalty door diezelfde Tim Lemmen neer te halen. Jan Doldersum ging achter de bal staan maar, de Sparta-goalie keerde zijn inzet. Sparta Rotterdam O18 groeide in de wedstrijd en het kreeg een aantal grote kansen op de 1-2. Tien minuten voor tijd viel echter alsnog de 1-2 voor Sparta Rotterdam O18. FC Emmen O18 ging in de slotfase op zoek naar de 2-2, maar invaller het schot van Joël Seegers trof geen doel. Nadat doelman Maik ten Brinke mee naar voren ging kreeg Jesper Mosselaar ook nog een goede kans, maar een Rotterdams blok gooide roet in het eten. In de blessuretijd miste Sparta Rotterdam O18 ook nog een penalty, maar een aanval later viel alsnog de beslissing, 1-3. Zaterdag speelt FC Emmen O18 de uitwedstrijd tegen FC Utrecht O18.

FC Emmen O15 is hard op weg naar promotie richting Divisie 4. De ploeg van trainer Robin Poeste was veel te sterk voor ATC’65 O15 uit Hengelo. Na een 5-0 ruststand stond er aan het eind van de wedstrijd 14-0 op het scorebord. Aymen Nurhussen scoorde maar liefst vijf keer, Coen de Bruine wist vier keer doel te treffen en ook Driven Drenthe liet het net drie keer bollen. Vince van der Bend scoorde één keer en er viel een eigen doelpunt. Aanstaande zaterdag speelt het nog foutloze FC Emmen O15 de uitwedstrijd in Emmeloord tegen Flevo Boys O15.

FC Emmen O14 ontving koploper Go Ahead Eagles O14 en ging nipt onderuit. De ploeg van trainer Harold Wekema verloor met 0-1. Op de eerste minuten na, waarin FC Emmen O14 tot twee keer toe goed weg kwam, kon het aardig meekomen met Go Ahead Eagles O14. Na rust kwamen de gasten op een 0-1 voorsprong en daar bleef het bij. Ondanks de nederlaag heeft de ploeg een goede stap vooruit heeft gezet, met name in het veldspel. Aanstaande zaterdag speelt FC Emmen O14 uit tegen FC Volendam O14.

FC Emmen O13 blijft maar winnen in Divisie 2. De ploeg van trainer Albert-Jan van Oosten verloor de eerste vier wedstrijden van het seizoen maar pakte daarna steeds de volle buit. Deze keer waren de Emmenaren met 1-2 te sterk in Nijmegen voor thuisploeg NEC O13. Het betekende alweer de zevende overwinning op rij. Het publiek kreeg een leuke wedstrijd te zien, die lang beide kanten op kon. Na een 0-0 ruststand scoorde Pepijn Schuurs in de 47e minuut de openingstreffer. Even later verdubbelde invaller Ray Okken de score. De lange luchtmacht van NEC O13 zorgde in de laatste minuten nog voor de 1-2, maar daar bleef het bij. Met nog drie wedstrijden te gaan staat FC Emmen O13 bovenaan, dus promotie lonkt. Zaterdag ontvangt FC Emmen O13 in Emmen FC Twente/Heracles O13.

FC Emmen O12 en FC Emmen O11 spelen dit seizoen in de Landelijke Twin Games competitie. O12 ging op bezoek bij PEC Zwolle O12, terwijl O11 het thuis speelde tegen PEC Zwolle O11. In deze leeftijdscategorieën staat individuele ontwikkeling voorop. De uitslagen van deze wedstrijden worden derhalve niet gepubliceerd.

FC Emmen O16 is afgelopen weekend kampioen geworden in Divisie 4! Lees hier het wedstrijdverslag!