Terug naar overzicht Terug

Een gezond ontbijt op De Oude Meerdijk


Dit najaar doen verschillende basisschoolleerlingen uit de gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen mee aan het project Scoren voor Gezondheid. Binnen dit project leren zij meer over gezonde voeding en beweging. Afgelopen week was het tijd voor het klassenontbijt in stadion De Oude Meerdijk. Verdeeld over drie dagen kwamen de deelnemers naar het stadion toe om te genieten van een heerlijk en gezond ontbijt.


Op 16, 17 en 18 november namen de deelnemers van Scoren voor Gezondheid deel aan het klassenontbijt in het stadion. De ochtend startte om 9.00 uur met het ontbijt, wat compleet werd verzorgd door COOP Jongman uit Schoonebeek.

Nadat iedereen was uitgegeten, was het tijd voor een quiz over gezonde voeding. Per deelnemende klas kwam er één winnaar uit de strijd. Uiteindelijk ging elke winnaar naar huis met een vaantje van FC Emmen, gesigneerd door aanvoerder Jeroen Veldmate! Na de quiz was het programma alweer voorbij en keerden de deelnemers weer huiswaarts.

De aankomende weken gaan de deelnemers verder aan de slag in het werkboek van Scoren voor Gezondheid. Zo worden de verschillende afdelingen in een supermarkt besproken, komen ze te weten wat gezonde tussendoortjes zijn en gaan ze hun eigen spel voor in de pauze bedenken. Het programma wordt hierna feestelijk afgesloten in het stadion.