Terug naar overzicht Terug

Pijnlijke avond in Eindhoven


Lang leken we drie punten over te houden aan de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven, maar in de absolute slotfase ging het helemaal mis in het Jan Louwers Stadion. Door een 2-3 nederlaag keert FC Emmen puntloos huiswaarts.

De Emmenaren verschenen met twee verrassingen in de opstelling aan de aftrap; Michaël Heylen en Desley Ubbink moesten vanwege blessures afhaken, zij werden vervangen door Robin Schouten en Ben Scholte. Al vroeg in de wedstrijd mochten zij juichen, toen Piotr Parzyszek het net wist de vinden. Emmen leek door de verdediging heen te willen combineren, maar toen Parzyszek de bal kreeg besloot hij de combinatie niet voort te zetten. In plaats daarvan schoot hij verrassend uit de draai met zijn linker, buiten bereik van Eindhoven-doelman Jorn Brondeel: 0-1.

Het betekende dat FC Eindhoven, dat een formatie hanteert met vijf verdedigers, verder van de eigen goal af moest komen. Het leverde ze na twintig minuten spelen de gelijkmaker op toen Ozan Kökçü te veel vrijheid binnen de zestien kreeg en een voorzet van Evan Rottier binnen kon koppen: 1-1.

Daarna was het weer aan de Drentse ploeg. Al snel leek Rui Mendes een open kans te krijgen, maar hij nam het balletje van Parzyszek niet lekker aan. Even later was het alsnog raak – en hoe. Een werkelijk schitterende combinatie vanaf de linkerkant naar het centrum ging vooraf aan een mooi geplaatst schot van Ahmed El Messaoudi, die daarmee zijn ploeg weer op voorsprong zette: 1-2.

In het restant van de eerste helft kwam Eindhoven er nog een paar keer gevaarlijk uit. Zo greep Jeff Hardeveld goed in bij een situatie waarin de Emmenaren in ondertal waren en moest Jan Hoekstra bij een voorzet vanaf rechts van dichtbij redding brengen. Aan de andere kant was Julius Dirksen met een pegel op de vuisten van Brondeel nog gevaarlijk.

Een pijnlijke slotfase
Na de pauze kreeg El Messaoudi, die de hele avond een ware plaag was voor de Brabanders, de eerste kans. Althans, het werd een kans door wat de middenvelder met de bal deed; hij veroverde de bal, zag Brondeel ver voor zijn doel staan en schoot vanaf eigen helft. Brondeel had er grote moeite mee en moest de inzet tot corner verwerken. Uit die corner was Ben Scholte vervolgens dichtbij, maar hij was verrast dat de bal tussen allerlei verdedigers door nog voor z’n voeten kreeg.

Nadat Mendes na een diepe bal van Dirksen over schoot, moest Hoekstra zich onderscheiden. Een lage voorzet vanaf links werd door de net ingevallen Joey Sleegers van dichtbij richting het doel getikt, maar Hoekstra zat er uitstekend bij.

In de slotfase ging het helemaal mis voor de Emmenaren. In de 88e minuut kwam de thuisploeg met enig fortuin langszij. De ploeg van Fred Grim liet zich te ver terugdringen en na een voorzet vanaf rechts ontstond een kluts. Die leidde tot een laag rollertje van Mawouna Amevor in de hoek: 2-2.

Tot overmaat van ramp werd het in de blessuretijd ook nog 3-2. De bal werd vanaf rechts door de benen van Maikel Kieftenbeld afgelegd op Kökçü, die zo zijn tweede van de avond binnenschoot en de Emmenaren een zeer vervelende en vooral onnodige nederlaag bezorgde.

Volgende week spelen we op De Oude Meerdijk tegen het Roda JC van Bas Sibum. Klik hier voor de ticketinfo, we hebben je steun hard nodig!

FC Eindhoven – FC Emmen: 3-2
7. Piotr Parzyszek 0-1
20. Ozan Kökçü 1-1
31. Ahmed El Messaoudi 1-2
88. Mawouna Amevor 2-2
90+3. Ozan Kökçü 3-2

Statistieken:
Schoten: 15-11
Schoten op doel: 6-4
Balbezit: 44-56
Corners: 6-6

FC Eindhoven: Brondeel; Ogenia, Amevor, Limouri (75. Seedorf), Wouters, Van Doorm (75. Priske); Dorenbosch, Kökçü, Simons; Rottier, Garden (63. Sleegers).

FC Emmen: Hoekstra; Schouten (75. Brouwer), Te Wierik, Dirksen, Hardeveld; Vlak, Bernadou (87. Kieftenbeld); Scholte (82. Konings), El Messaoudi, Mendes; Parzyszek.