Terug naar overzicht Terug

MDT-projecten in aanraking met de arbeidsmarkt tijdens businessevenement


Op woensdag 6 december stond het businessevenement van MDT-projecten Talenten van de Toekomst en Scoren in Drenthe op het programma. Via een voetbaltoernooi kwamen deelnemers van de projecten in contact met potentiële werkgevers en deden ze nieuwe inzichten op.

Op De Oude Meerdijk kregen sponsoren van FC Emmen en partners van FC Emmen Naoberschap een kijkje in de maatschappelijke projecten van Talenten van de Toekomst en Scoren in Drenthe. Het doel van het evenement was om de jongeren in contact te laten komen met een toekomstige werkgever, door de kracht van FC Emmen te benutten en voetbal als middel in te zetten om verbinding te creëren. Door voetbal komen de jongeren op een laagdrempelige manier in contact met werkgevers. De aanwezige organisaties vertelden vooraf kort wat het bedrijf doet en daarna werd er een voetbaltoernooi gespeeld op het hoofdveld van FC Emmen. Daarin namen drie businessteams het op tegen verschillende teams van de maatschappelijke projecten.

Aansluitend werd het businessevenement afgesloten met een gezamenlijk diner in het stadion en konden deelnemers met organisaties in contact komen. Voor het toernooi gaven alle deelnemers een interesselijst door welke van de aanwezige organisaties zij meer over wouden weten. Tijdens het diner waren de tafels zo ingedeeld dat deze organisaties met de geïnteresseerden in gesprek gingen.

Over Talenten van de Toekomst
Talenten van de Toekomst is een aangeboden keuzevak op middelbare scholen. Tijdens het zestien weeks programma staan persoonlijke ontwikkeling, ontmoeten van nieuwe mensen en iets doen voor een ander centraal. Daarnaast gaan zij aan de slag met vaardigheden als communiceren, innoveren en ondernemen. Talenten van de Toekomst is een onderdeel van het MDT-project Community Champions. 

Over Scoren in Drenthe
Scoren in Drenthe is een project van een halfjaar voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze jongeren worden aan de hand van individuele loopbaanbegeleiding en coaching begeleid naar een baan of opleiding. Daarnaast volgen de deelnemers twee keer per week voetbaltraining. Scoren in Drenthe, een project vanuit de Aanpak Jeugdwerkloosheid en is mogelijk gemaakt door Arbeidsmarktregio Drenthe, USG Restart, Stichting FC Emmen Naoberschap, MDT en Provincie Drenthe.