Terug naar overzicht Terug

Spectaculaire speelronde Bijzondere Eredivisie op De Oude Meerdijk


Op zondag 3 december vond op De Oude Meerdijk een speelronde in de Bijzondere Eredivisie plaats. De jaarlijkse thuiswedstrijd is altijd een van de hoogtepunten in het seizoen van onze G-voetballers en ook nu leverde het genoeg spektakel op.

Wedstrieddag Bijzondere Eredivisie 
De hele week stond al in het teken van G-voetbal en de kroon op deze bijzondere week viel op zondag 3 december. Op deze zondagmiddag stond de speelronde van de Bijzondere Eredivisie bij FC Emmen op het programma. Op De Oude Meerdijk waren NEC Nijmegen, SC Cambuur, AZ Alkmaar en NAC Breda te gast. Het G-voetbalteam van FC Emmen nam het in twee spannende wedstrijden op tegen NEC en NAC.

Fred Grim, hoofdtrainer van FC Emmen, kwam langs om alle spelers succes en vooral veel plezier te wensen en opende de dag met een welkomstwoord. Daarna stond de eerste wedstrijd tegen de gasten uit Nijmegen op het programma. Beide ploegen zochten vol de aanval op, maar doelpunten bleven uit. De teams moesten genoegen nemen met een gelijkspel; 0-0.

In de wedstrijd daarna zagen we wel veel mooie doelpunten. In een bloedstollende wedstrijd tegen NAC kwamen onze G-voetballers op een 1-2 achterstand. De spelers van trainers Gert Willems en Jan Dijkgraaf bleven de koppen omhoog houden en gaven niet op. Met een aantal prachtige goals boog FC Emmen de achterstand om naar een spectaculaire 4-2 overwinning!

Zoals altijd stonden alle spelers met veel plezier op het veld en keerde iedereen na de wedstrijden weer vol enthousiasme huiswaarts. Op 24 maart komt het Bijzondere Eredivisie-team van FC Emmen weer in actie, dan gaan ze op bezoek naar sc Heerenveen.

Speciale week
De gehele week stond bij FC Emmen al volledig in het teken van G-voetbal. De club wou het G-voetbal een mooie impuls geven en sportparticipatie stimuleren onder jeugd en volwassenen met een beperking. Sport versterkt je gezondheid, zelfredzaamheid en zelfvertrouwen. En door samen te sporten leer je ook nog eens vrienden en vriendinnen kennen. De week werd afgetrapt toen onze G-voetballers schitterden bij de opkomst van de wedstrijd tegen Jong PSV op 27 november. Zij betraden naast hun favoriete spelers onder luid applaus het veld van De Oude Meerdijk. Daarna gingen de junioren van het Bijzondere Eredivisie-team van FC Emmen op 30 november langs het gloednieuwe NAM Spelershuus. Daar kregen de talenten onder begeleiding van Mark Korte, fysio van FC Emmen, een fittest waar hun gezondheid en prestaties werden getest. Met deze metingen zorgen we ervoor dat ze fit en vitaal blijven en ze kunnen genieten van een gezonde levensstijl.

Foto’s: Erik Spiekman en Evelijn van Let