Terug naar overzicht Terug

Periodekampioenschap wordt in Emmen beslist


TOP Oss heeft de beste papieren om de vijfde periode ondanks de nederlaag gisteravond tegen RBC Roosendaal. Achtervolgers RKC Waalwijk en Cambuur profiteerden niet, alleen FC Emmen kan op gelijke hoogte komen. Winst op BV Veendam is daarvoor voldoende maar dan gaat het doelsaldo (het verschil tussen voor en tegen) een rol spelen. TOP Oss staat er wat dat betreft heel erg gunstig voor met de cijfers 13 voor en 7 tegen wat een saldo van plus zes betekent. FC Emmen heeft momenteel na vijf duels een doelsaldo van plus 1.
Om TOP Oss voorbij te streven is een zege met een verschil van vijf goals noodzakelijk maar ook weer niet bij elke uitslag. Een 5-0 bijvoorbeeld brengt FC Emmen weliswaar eveneens op een doelsaldo van plus 6 maar dan gaat de titel naar Oss op grond van het feit dat TOP Oss in deze periode een doelpunt meer heeft gescoord. Een 6-1 overwinning zou wel een exact gelijke stand betekenen en dan moet er een beslissingswedstrijd komen. Bij een uitslag van 7-2 zou FC Emmen wel spekkoper zijn want dan heeft het een doelpunt meer gescoord in de periode dan TOP Oss.
Het is uiteraard een puur theoretisch verhaal want het is niet aannemelijk dat BV Veendam zich als een willig slachtoffer gaat gedragen. FC Emmen heeft in de historie ook nooit met een verschil van vijf goals of hoger van de Veendammers kunnen winnen. Andersom wel want Veendam won twee keer met 5-0 van Emmen.