A-jeugd stelt teleur, winst FC Emmen B1

Argon A1-FC Emmen A1 2-0
Een nederlaag op het verkeerde moment voor de Emmenaren. Door zelf te winnen en het verlies van koploper Ajax had de ploeg op twee punten van de Amsterdammers kunnen komen maar dat feest ging niet door. In Mijdrecht ging de ploeg volgens trainer Berry Zandink verdiend onderuit. ,,We zijn op onze eigen wapens, teamgeest, duelkracht en beleving, verslagen. Op de nederlaag valt niets af te dingen, we gaven gewoon niet thuis.”
In de eerste helft kreeg FC Emmen de eerste kans via Camiel Fidom maar hij kopte een voorzet van Wouter van Aanholt te zacht in. Daarna kreeg de thuisploeg mogelijkheden op voorsprong te komen maar stuitte een paar maal op doelman Pasqual Koops die de geblesseerde Pieter IJzerman verving. Zandink miste ook nog verdediger Corbin Kuilder die na de warming-up uitviel en de geschorste Lars van den Berg. Kort voor de pauze kreeg Tim Siekman nog een goede kopkans maar zijn inzet werd gekeerd. Na de pauze leek FC Emmen wat scherper en had Wouter van Aanholt een prachtige kans op de 0-1 maar maaide over de bal heen. Kort daarop brak Argon de opbouw van FC Emmen af en sloeg voor de eerste maal toe: 1-0. Argon bleef op de counter mikken en had na een uur spelen voor de tweede maal succes. Van een alles of niets offensief van de Emmenaren viel vervolgens weinig te bespeuren. Wouter van Aanholt was een keertje dichtbij de aansluitingstreffer maar kopte op de lat.
FC Emmen A1: Koops; Van der Ham (46. Glazenburg), Schijff, Kazantzis, Siekman, Beeksma, Bal, Kiekebelt, Van Aanholt, Fidom, Kranenburg.

Luciano Slagveer (7) kopt.

Menno Heerkes haalt uit met een vrije trap.

FC Emmen B1-Haarlem B1 2-0
Ook de B-jeugd had nogal wat personele problemen maar sloeg zich daar prima door heen. Het op papier sterkere Haarlem kreeg in de eerste helft nauwelijks een serieuze doelkans terwijl de Emmenaren er vanaf de 29e minuut meerdere kregen. Jens Jurn Streutker kreeg er twee maar miste beiden en een vrije trap van Menno Heerkes werd tot hoekschop verwerkt. Na de pauze werd het helemaal een doelkansen festijn in het voordeel van de thuisclub. In de eerste minuut al zag Luciano Slagveer een kopbal van de lijn worden gehaald. In de 56e minuut werd Slagveer in het strafschopgebied onderuit gelopen maar de toegekende strafschop werd door Menno Heekes op de paal geschoten. Kort daarop miste Slagveer een voorzet in goede positie en raakte een minuut later de staander. FC Emmen rook aan de overwinning maar de eerste goal leek maar niet te willen vallen. Tot de 67e minuut dan toen Luciano Slagveer na een overtreding op Streutker een vrije trap onbedaarlijk hard inknalde: 1-0. Twee minuten voor het einde maakte Ayan Bas er na een counter nog 2-0 van.
FC Emmen B1: Zinger; Bas, Poelstra, Westebring, Koenders, Van Bree, Slagveer, Elpermann, Streutker, Heerkes, Slip (68. Jonkers).

SC Heerenveen C1-FC Emmen C1 7-1
Bij de C-jeugd is de pijp helemaal leeg en worden week in-week uit forse nederlagen geleden. Deze keer werd het in Heeenveen op een stevige nederlaag getrakteerd waarbij sommige goals nogal knullig werden weggegeven. De rust ging in met 4-0 voor de Heerenveners, na rust werd die voorsprong tot 7-0 opgevoerd waarna Reza Hosseini voor FC Emmen kon tegenscoren.
FC Emmen C1: Eberhard (36. Kortman): Westebring (45. Meijer), Jonkers, Streutker, Wessels (36. IJzerman), Rasevic, Warmolts, Ots (36. Rijkens), Hosseini, Huser (45. De Bruin), Bouws.

FC Emmen D1-Vitesse/AGOVV D1 0-3
FC Emmen D1 was niet echt de mindere maar vooral de twee goals voor de pauze vielen op nogal schlemielige wijze. Dat had direct na de thee nog gerepareerd kunnen worden o.a. via een strafschop maar Sander Boer schoot deze in de handen van de doelman. Direct daarna viel de beslissende 0-3.
FC Emmen D1: Van Dijk; Arends, Graver, Meinderts (35. Spaans), Baas, Berens (35. Spijodic), Osasso, Nijkamp, Boer, Heerkes (35. Azarkan), Berends.