Terug naar overzicht Terug

Voor de 22e keer: FC Emmen-BV Veendam


 

FC Emmen en BV Veendam staan er beiden op de ranglijst niet florissant voor want respectievelijk worden de zeventiende en negentiende positie ingenomen. Dat is in het verleden dus wel eens anders geweest. Wat de vorm van het moment betreft lijkt FC Emmen een streepje voor te hebben. De ploeg draait goed mee in de vijfde periode waarin het tien punten uit vijf duels pakte. Door het gelijke spel afgelopen vrijdag in Apeldoorn is de periodetitel echter wel uit beeld geraakt. 

BV Veendam staat er minder goed op want het behaalde in de vijfde periode tot nu toe geen enkel punt en heeft een negatieve reeks van zes nederlagen achter elkaar opgebouwd. Afgelopen vrijdag verloor BV Veendam thuis met 2-1 van koploper VVV-Venlo maar toch werd er niet slecht gespeeld vond middenvelder Sjaak Polak na afloop. ,,We hebben echt kansen gehad om op 1-0 of 2-0 voorsprong te komen maar ze gaan er maar niet in. Dan ga je je weer afvragen hoe dat mogelijk is. Bij VVV ploft de eerste de beste bal er in. Hoe we dit moeten ombuigen Er moet snel verandering in komen, zaterdag komt er een mooie wedstrijd aan tegen FC Emmen. Een mooie gelegenheid wellicht, hoewel het zeker niet gemakkelijk zal worden.’’

 

Statistisch gezien is de balans in Emmen de laatste jaren volledig in het voordeel van de thuisclub doorgeslagen. Van de laatste acht wedstrijden won FC Emmen er maar liefst zeven en speelde er eentje gelijk. De laatste thuisnederlaag tegen BV Veendam is inmiddels bijna tien jaar geleden en vond op 6 september 1999 plaats. FC Emmen stond op dat moment op de eerste plaats terwijl het door Azing Griever getrainde BV Veendam slechts op plaats elf stond. Desondanks gingen de Oost-Groningers met een 3-1 overwinning naar huis en scoorden ook nog alle goals. De enige treffer voor Emmen werd namelijk door de Veendammer Michiel Klinkers in eigen doel gescoord.

 

Van de in totaal 21 ontmoetingen in Emmen zegevierde de thuisclub tien keer, vijf keer eindigde de derby in een gelijkspel en de Veendammers gingen zes keer met de punten naar huis. De wedstrijd van zaterdagavond staat onder leiding van scheidsrechter Ed Janssen die nooit eerder de Drents/Groningse klassieker floot. Hij floot dit seizoen achttien keer in de eerste divisie waaronder Fortuna Sittard-FC Emmen (1-2) en FC Omniworld-FC Emmen (1-0). De wedstrijd begint om 19.30 uur.