Terug naar overzicht Terug

Oud-speler Jurjan Mannes wordt hoofd scouting


Jurjan Mannes is met ingang van 1 januari 2022 hoofd scouting bij FC Emmen. De 29-jarige oud-speler van de club tekent een contract tot de zomer van 2024 op De Oude Meerdijk.

Als speler van FC Emmen speelde Mannes tussen 2014 en 2017 in totaal 79 officiële wedstrijden. Hij sloot bij SC Cambuur zijn professionele carrière af en tegenwoordig speelt hij in het eerste elftal van HHC Hardenberg in de tweede divisie.

Mannes: “Na mijn professionele carrière ben ik aan de slag gegaan met een maatschappelijke carrière. Zo kwam ik bij SciSports, waar mijn interesse voor scouting en het tactische aspect van voetbal nog meer groeide. Ik heb daar veel geleerd over data en hoe belangrijk dat onderdeel van de scouting is. Maar live scouting blijft onmisbaar.”

Nu is het moment dat Mannes bij FC Emmen heeft getekend: “Ik heb binding met de club en ken de mensen. Ik ben altijd in contact gebleven met Ronald Lubbers en Dick Lukkien, de laatste tijd heb ik ook veel contact gehad met Michel Jansen. Na die gesprekken is het snel gegaan.”

“Mijn doel bij FC Emmen is vooral om samen met Michel, het scoutingsapparaat en de staf te zorgen dat de juiste spelers worden aangedragen voor komend seizoen. Op de korte termijn zullen we ook deze winter al samenwerken, maar de lange termijn heeft de focus”, sluit Mannes af.

Voorzitter Ronald Lubbers: “Jurjan is absoluut een aanwinst voor FC Emmen. Hij is een echte voetbalman die vanuit zijn werk bij SciSports in de keuken heeft gekeken bij meerdere clubs in binnen- en buitenland waardoor hij een goede blik heeft op het scoutingsvak. Hij heeft tactische kennis en kennis op het gebied van data-implementatie. Daarmee zal hij ons scoutingsapparaat naar een hoger niveau tillen.”