Terug naar overzicht Terug

Voorbeschouwing TOP Oss – FC Emmen


Op vrijdag 15 oktober speelt FC Emmen zijn zesde uitwedstrijd van dit seizoen. Om 20.00 uur trappen de Drenten af tegen TOP Oss. Ruim 120 supporters zullen meereizen uit Emmen om de ploeg naar de overwinning te schreeuwen.

Selectie
De winstreeks van de Emmenaren kwam helaas tegen Excelsior ten einde. De Drentse formatie verloor met 0-1 van de Rotterdammers en staat hierdoor momenteel zesde in de competitie. Emmen wil graag wat rechtzetten na een ietwat ‘ongelukkige’ nederlaag, zo oordeelt Dick Lukkien ook: “We hebben zes kansen gecreëerd tegen de nummer één van de ranglijst en zij hebben welgeteld één kans gehad. En die vliegt er dan in. Dat hebben we niet goed gedaan. De voorzetten moeten beter en daarbij moet de locatie van de voorzet ook nog anders. De bezetting voor het doel is ook nog een aandachtspunt. Wij zijn erop gebrand een overwinning te behalen na de nederlaag tegen Excelsior.”

Trainer Lukkien kan nog geen beroep doen op Peet Bijen, Reda Kharchouch, Lentini Caciano en Jeff Hardeveld. Daarnaast is Lucas Bernadou een groot vraagteken voor de wedstrijd van vrijdagavond. Goed nieuws is dat Bijen deze week voor het eerst op het trainingsveld stond. Ook heeft Hardeveld sinds deze week weer op het veld getraind.

Tegenstander
TOP Oss staat momenteel zestiende op de ranglijst. De Ossenaren hebben tien punten behaald in tien wedstrijden. Afgelopen zaterdag werd er met 2-1 verloren van FC Eindhoven. De ploeg van trainer Bob Peeters zit in een moeilijke periode, waarin in de laatste zes wedstrijden slechts één punt werd gepakt (thuis tegen ADO Den Haag, 3-3).

Justin Mathieu is momenteel de topscorer aan de kant van de thuisploeg. Hij scoorde tot dusver drie doelpunten voor zijn team. Ook middenvelder Joshua Sanches is een speler om in de gaten te houden. Hij was namelijk al direct betrokken bij zeven van de twaalf gemaakte treffers.

“TOP Oss begon heel goed aan het seizoen. Maar de laatste wedstrijden gaan voor hun wat moeizamer. Zij zullen erop gebrand zijn een goed resultaat neer te zetten. Met ervaren spelers als Lion Kaak en Rick Stuy van den Herik zal deze ploeg het ons zo moeilijk mogelijk proberen te maken”, aldus Lukkien.

Historie
De wedstrijd in Oss vond 26 keer eerder plaats. De thuisploeg wist achtmaal te winnen, het werd vijf keer gelijk en de Emmenaren gingen dertien keer met de overwinning huiswaarts. De statistieken zijn dus in het voordeel van Emmen.

De laatste ontmoeting vond plaats op 12 maart 2018. De Drentse formatie ging er in deze wedstrijd met de overwinning ervandoor. Het werd 2-3 door doelpunten van Mario Bilate, Glenn Bijl en Cas Peters (die de afgelopen twee seizoenen nog voor TOP Oss speelde). Aanvoerder Jeroen Veldmate deed in deze laatste ontmoeting ook mee.

Op 19 december 2003 wist Emmen een mooie overwinning te boeken op de Ossenaren. Het werd destijds 1-4 en Dirk Jan Derksen was destijds verantwoordelijk voor de gehele productie aan doelpunten. Nog nooit wist een speler van Emmen vaker in één wedstrijd te scoren dan Derksen toen deed.

De wedstrijden in Oss zijn een voorbode voor spektakel. Nog nooit werd het 0-0 in Oss en in het verleden kwamen uitslagen als 4-4, 5-3, 8-0 en 0-4 voorbij. Uitgaande van het verleden, belooft het dus allesbehalve een saaie wedstrijd te worden.

TOP Oss – FC Emmen
Vrijdag 15 oktober, 20.00 uur
Frans Heesen Stadion
Scheidsrechter: Blank