FC Emmen laat langs TOP Oss

FC Emmen heeft aan het langste eind getrokken in een spannende uitwedstrijd tegen TOP Oss. Nadat de Drenten eerst nog op achterstand kwamen, vochten ze zich terug en pakten ze zo de volle buit.

FC Emmen begon sterk aan de wedstrijd. Al in de eerste tien minuten kreeg Jeredy Hilterman twee grote kansen. De eerste kwam door goed voorbereidend werk van basisdebutant Oussama El Azzouzi. Helaas kwam Hilterman een teenlengte te kort om de Emmenaren vroeg op voorsprong te schieten.

Nog geen minuut later was Hilterman weer dichtbij. Na een prima voorzet van Peter van Ooijen kon Azzeddine Toufiqui de bal terugkoppen op de spits. Helaas gooide doelman Norbert Alblas zich voor het schot.

De twintig minuten die daarop volgden waren rommelig. Beide ploegen leden veel balverlies en hierdoor kon Emmen niet goed onder de druk van de thuisploeg vandaan voetballen. Dit veranderde echter vlak voor de rust, toen de Drentse formatie weer overtuigend spel liet zien. In deze fase had Emmen eigenlijk op voorsprong moeten komen, maar Alblas bleek een grote sta in de weg. Het was tweemaal Van Ooijen en één keer Rui Mendes die dichtbij de openingstreffer waren. Met deze goede fase in de eerste helft kon de ploeg van trainer Dick Lukkien met vertrouwen de tweede helft tegemoet.

Doelpunten na rust
Helaas was dit vertrouwen van korte duur, want er volgde na de pauze al snel een tegendoelpunt. Het was Kay Tejan die buitenspeler Justin Mathieu één op één met doelman Michael Brouwer zette en uiteindelijk makkelijk kon binnenschuiven.

Wat volgde was een lastige fase voor de Emmenaren. Oss had even het betere van het spel, maar creëerde geen grote kansen. Aan de andere kant was daar opeens ook het doelpunt van de Emmenaren in de tweede helft. De ingevallen Jasin Assehnoun kwam knap naar binnen en schoof de bal beheerst in de verre hoek. De Fin maakte daarmee zijn eerste competitiedoelpunt.

De ploeg van Dick Lukkien kreeg duidelijk vertrouwen door de gelijkmaker en ging op zoek naar de winst. In de slotfase zag Mendes zijn inzet nog voorlangs gaan en probeerde Assehnoun het nog eens maar vond hij de handen van Alblas. Maar in de extra tijd was het Jeroen Veldmate die na doorkoppen van El Azzouzi uit een voorzet van Assehnoun de winnende treffer binnenkopte: 1-2.

Door de overwinning komt FC Emmen op negentien punten uit elf wedstrijden. Volgende week zaterdag gaat de ploeg op bezoek bij Roda JC in Kerkrade. De geel-zwarten wonnen vanavond met 2-1 van Jong PSV.

TOP Oss – FC Emmen: 1-2
49. Mathieu 1-0
71. Assehnoun 1-1
90+3. Veldmate 1-2

TOP Oss: Alblas; Pata, van Eijma, Lammers, Fleuren; Kaak (13. Margaret), Stuy van den Herik, Dogan (76. Margaritha); Sanches, Mathieu; Tejan (89. Damen).

FC Emmen: Brouwer; Luzayadio, Miguel (71. Veendorp), Veldmate, Burnet; Vlak (80. Scholte), El Azzouzi; Mendes, Toufiqui (61. Bijleveld), Van Ooijen; Hilterman (61. Assehnoun).