Jeugd: Onder 18 verstevigt koppositie

Alphense Boys O21 – FC Emmen O21 0-0
Onder 21 wist in Alphen aan de Rijn geen doelpunten te maken tegen Alphense Boys onder 21. De Emmenaren speelden voetballend goed, maar wisten in de afwerking de trekker niet over te halen. Aan de andere kant hield doelman Max Wolfs de nul, waardoor er een punt mee in de bus ging naar Drenthe.

Waterwijk O18 – FC Emmen O18 1-7
FC Emmen O18 boekte zaterdagmiddag een ruime overwinning op Waterwijk O18. In Almere won de ploeg van trainer Nico Haak met 1-7. De thuisploeg kwam nog wel op een 1-0 voorsprong, maar daarna herpakte FC Emmen O18 zich. De doelpunten kwamen op naam van Djairo Fik 2x, Tim Lemmen 2x, Dave Funke, Jan Doldersum en Thom Hulshof.

FC Emmen O16 – Be Quick 1887 O16 4-3
FC Emmen O16 ontving op De Oude Meerdijk Be Quick 1887 O16 en won zwaarbevochten met 4-3. De ploeg van trainer Karlo Meppelink leek op rozen te zitten tijdens de rust, want door doelpunten van Joep ten Napel (2x), Finn Hoogeveen en een eigen doelpunt stond er een 4-0 voorsprong op het scorebord. Toch kregen de Groningers een aantal goede kansen, waaronder een afgekeurde treffer. In de tweede helft kwam FC Emmen O16 een stuk minder voor de dag en mocht het nog van geluk spreken dat het bij drie tegentreffers bleef.

FC Dordrecht O14 – FC Emmen O14 0-1
FC Emmen O14 ging op bezoek bij FC Dordecht O14 en won in extremis. Door een rake vrije trap in de laatste minuut van Zen Schimmelpenning won de ploeg van trainer Willem van Loenen met 0-1. Al met al een verdiende zege, want FC Emmen O14 was veel in balbezit en kreeg voornamelijk in de tweede helft een aantal grote kansen. De winnende treffer viel echter pas vlak voor tijd. FC Dordrecht kreeg overigens ook nog een grote kans op de openingstreffer, maar de bal raakte de lat.

FC Emmen O13 – AFC O13 2-2
FC Emmen O13 nam het op De Oude Meerdijk op tegen AFC O13 en hield een zwaarbevochten punt over na de wedstrijd. De ploeg van trainer Albert-Jan van Oosten kwam tijdens de eerste helft op een 0-2 achterstand, maar de achterstand werd na rust weggewerkt. De Emmenaren bleven in de wedstrijd na twee schitterende reddingen op rij van doelman Jarno Kleine. En die reddingen bleken later goud waard, want door twee doelpunten van Steijn ten Broeke kwam FC Emmen O13 weer op gelijke hoogte, 2-2. In een hectische slotfase ging FC Emmen O13 nog op zoek naar de overwinning, maar de 3-2 bleef uit.

FC Emmen O12 en FC Emmen O11 spelen dit seizoen in de landelijke Twin Games competitie. Onder 12 had een vrij weekend, Onder 11 ging op bezoek bij Vitesse O11. In deze leeftijdscategorieën staat individuele ontwikkeling voorop. De uitslagen van deze wedstrijden worden derhalve niet gepubliceerd.