Terug naar overzicht Terug

Peru verliest van Argentinië


Miguel Araujo en oud-Emmenaar Sergio Peña zijn opgeroepen om deze interlandperiode uit te komen voor hun thuisland. Het zijn belangrijke wedstrijden voor Peru. Het land heeft namelijk een aantal winstpartijen nodig om zich nog te kwalificeren voor het WK in Qatar.

8 oktober, 03.00 uur: Peru – Chili: 2-0
Onze Araujo zat helaas niet bij de selectie, maar de Peruanen boekten een hele belangrijke overwinning op Chili. Oud-Emmenaar Peña liet zich gelden met een belangrijk doelpunt. In de 64ste minuut scoorde de creatieve middenvelder de bevrijdende 2-0.

10 oktober, 22.00 uur: Bolivia – Peru: 1-0
Peru heeft een belangrijke wedstrijd in strijd om een WK-ticket verloren. De Peruanen verloren met 1-0 in en tegen Bolivia. Araujo en Peña zaten helaas niet bij de wedstrijdselectie. Peru staat momenteel zevende in de poule. Met nog zeven wedstrijden te gaan staat Peru vier punten achter op plek vijf, waar Colombia momenteel staat. De eerste vier van de poule kwalificeren zich rechtstreeks, de nummer vijf speelt eerst een intercontinentale play-off.

15 oktober, 1.30 uur: Argentinië – Peru 1-0
Helaas heeft Peru geen goed resultaat kunnen boeken tegen Argentinië. De Argentijnen wonnen met 1-0 door een doelpunt van Lautaro Martinez. Araujo zat op de bank en mocht helaas niet binnen de lijnen verschijnen. Peru staat door deze nederlaag negende, maar alles is nog mogelijk. De Peruanen staan namelijk maar vijf punten achter nummer vier Colombia en hebben nog zes kwalificatiewedstrijden te spelen.