Terug naar overzicht Terug

Ook beloften FC Emmen in slotfase onderuit


 Het gezegde ‘de wedstrijd bestond uit twee verschillende helften’ wordt in de journalistiek als een afgezaagd cliché beschouwd maar op het duel Jong FC Emmen-Jong Heracles Almelo was dat wel degelijk van toepassing. De Emmenaren leken na een speelhelft volstrekt kansloos voor een goed resultaat en stonden dan ook verdiend met 0-2 achter. Na de thee was het echter een ander verhaal want de thuisploeg haalde op tot 2-2. De gelijke stand in dit bekerduel was dan ook verdiend maar in de 90e minuut werd het evenwicht wreed verstoord door een geslaagde kopbal van de Tsjech Vojtech Schulmeister.
De formatie uit Almelo met de Braziliaan Everton en de Tsjech Vojtech Schulmeister, laatstgenoemde was een last-minute transfer, in de voorste lijn kwamen al vlot op voorsprong via een goal van Schulmeister. Een kwartiertje later stond het 0-2 toen de kwieke Willie Overtoom bij de tweede paal ongehinderd kon inkoppen. Schulmeister liet kort daarna een goede kans op 0-3 liggen en op dat moment had Jong FC Emmen nog geen kans gehad. De eerste en enige in de eerste speelhelft viel in de 29e minuut toen Rogier Krohne een metertje naast mikte.
Met extra spits Jos Fidom voor René Wolbers toog FC Emmen na de pauze ten aanval en werd daarvoor in de 56e minuut beloond met een wonderschone treffer van Robin Demeijer. Hij haalde schuin van net buiten de zestien meter uit en wat verdacht veel op een voorzet leek zeilde onhoudbaar voor doelman Maikel Kampjes in de verste hoek: 1-2. Jong FC Emmen rook dat er meer in zat en kort daarna schoot Frank Hoolsema in het zijnet. In de 65e minuut viel de gelijkmaker toen Gill Göbel een solo inzette en die besloot met een iets van richting veranderd schot waarop de Almelose goalie kansloos was. Rogier Krohne (twee keer) en Jos Fidom kregen in de slotfase nog mogelijkheden om FC Emmen naar een voorsprong te schieten maar slaagden daarin niet. Het leek aldus op een gelijkspel uit te draaien maar in de 90e minuut ging het vervolgens mis. Kevin Görtz maakte een overtreding op het middenveld en uit de aansluitende vrije trap kopte Schulmeister Jong Heracles naar de 2-3 overwinning.
Jong FC Emmen-Jong Heracles Almelo 2-3. 6. Schulmeister 0-1, 20. Overtoom 0-2, 5. Demeijer 1-2, 65. Göbel 2-2, 90. Schulmeister 2-3. Scheidsrechter: Jansen.
Jong FC Emmen: Danes; De Jonge, Görtz, Wolbers (46. Fidom), Siekman, Demeijer, Hoolsema, Bergsma (80. Schonewille), Göbel, Krohne, Pannekoek (52. Stoker).


   

Bas Dost, achtervolgt door een cameraploeg, was even terug in het Univé stadion.

Rogier Krohne haalt uit maar schiet naast.

Gill Göbel zet aan voor een solo.

Frank Hoolsema rekent op hulp van boven.

Rogier Krohne wordt vastgehouden door de Almeloër John Lubbers. (Foto’s FC Emmen).