Terug naar overzicht Terug

FC Emmen ziet Excelsior als mooie uitdaging


 ,,Excelsior is voor ons de ideale tegenstander om de vieze smaak van de laatste weken weg te spoelen”, kondigt een strijdbare trainer Gerry Hamstra aan. ,,Excelsior komt misschien wel op het juiste moment. Als koploper natuurlijk vanzelfsprekend een lastige tegenstander maar aan de andere weten we dat we zelf ook wel kunnen voetballen. We gaan in ieder geval vol voor de winst, dat is niet alleen mijn insteek maar ook van de spelersgroep.” Hamstra kan in ieder geval weer beschikken over spits Tim Matavz die twee jeugdinterlands voor Slovenië achter de rug heeft maar volledig fit is teruggekeerd.   
Excelsior Rotterdam is de toch wel verrassende koploper van dit moment omdat in de voorbeschouwingen op het seizoen de naam hoogst zelden viel als kampioenskandidaat. Na een nederlaag op de eerste speeldag wonnen de Rotterdammers echter vier op een rij waardoor het koploper is met FC Zwolle – de opponent van FC Emmen komende maandag – als voornaamste achtervolger. Trainer Ton Lokhoff heeft een uitgesproken jonge ploeg tot zijn beschikking. De veertien spelers die afgelopen vrijdag voor winst op RBC Roosendaal zorgden waren gemiddeld 23.2 jaar waaronder drie spelers van negentien jaar. De gemiddelde leeftijd van de Emmenaren die vrijdag in Oss nipt verloren was 24.9 jaar. De hogere doorsnee leeftijd wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van vier dertigplussers. Opvallend bij Excelsior tot nu toe is dat van de tien gescoorde goals er drie door de tegenstanders werden gefabriceerd en de overige zeven zonder uitzondering in de laatste twintig minuten van de wedstrijd werden gescoord.
FC Emmen thuis tegen Excelsior staat voor de negentiende keer in de geschiedenis op het programma. De balans is redelijk in evenwicht met zeven thuiszeges voor FC Emmen, vijf overwinningen voor de Rotterdammers en zes gelijke spelen. Een schril contrast met de uitwedstrijden want in Rotterdam won FC Emmen slechts twee maal naast dertien nederlagen.


Guus de Vries is nog steeds aan het revalideren maar traint inmiddels weer met de tweede groep mee.