Onze internationals: goede resultaten!

Op deze pagina volgen we de wedstrijden van onze internationals. Kjell Scherpen speelt voor Oranje Onder 19, Easah Suliman voor Engeland Onder 20 en Jafar Arias voor Curaçao. Bekijk hier het wedstrijdprogramma van onze internationals!

Woensdag 10 oktober 20:00 uur, Eamonn Deacy Park:
Nederland O19 – Faeröer Eilanden O19: 5-0
Met Kjell in de basis heeft Oranje Onder 19 met 5-0 gewonnen van de leeftijdgenoten van Faeröer Eilanden. De doelpunten werden gemaakt door Orkun Kökcü, Wouter Burger, Mohamed Mallahi (2x) en Daishawn Redan. Zaterdag speelt de ploeg van Maarten Stekelenburg tegen Bosnië-Herzegovina.

Donderdag 11 oktober 20:00 uur, Mill Farm Stadium:
Engeland O20 – Italië O20: 2-1
Easah speelde de volle negentig minuten tegen de Italianen. Door doelpunten van Edward Nketiah en Joe Willock (penalty) stonden de Engelsen bij rust al 2-0 voor. In de tweede helft deed David Frattesi wat terug door de 2-1 in te koppen.

Vrijdag 12 oktober 22:00 uur, IMG Academy:
Amerikaanse Maagdeneilanden – Curaçao: 0-5
Jafar heeft zijn debuut voor Curaçao nog niet kunnen maken. Hij moet concurreren met de aanvallers Elson Hooi, Gevaro Nepomuceno en Rangelo Janga. Tegen de Amerikaanse Maagdeneilanden scoorden die laatste twee allebei, de andere doelpunten werden gemaakt door oud-Groninger Leandro Bacuna, oud-Emmenaar Quenten Martinus en Kassall Greene (eigen doelpunt).

Zaterdag 13 oktober 20:00 uur, Eamonn Deacy Park:
Nederland O19
 – Bosnië-Herzegovina O19: 6-0
Kjell stond opnieuw onder de lat bij Oranje Onder 19. Door drie doelpunten van Daishawn Redan en een doelpunt van Mohammed Ihattaren stond Nederland al met 4-0 voor bij rust. In de tweede helft werd het zelfs nog 6-0 door doelpunten van Jurriën Timber en opnieuw Redan. Zo wint Kjell drie van zijn drie optredens in het nationale jeugdelftal, met slechts één tegentreffer.

Maandag 15 oktober 18:00 uur, Ceské Budejovice:
Tsjechië O20 – Engeland O20: 1-1
Met Easah in de basis heeft Engeland Onder 20 niet kunnen winnen van Tsjechië Onder 20. Vijf minuten voor rust kwamen de Engelsen op voorsprong via Edward Nketiah, het lukte niet om de voorsprong uit te bouwen. Nadat Easah in de 79ste minuut werd gewisseld, viel de gelijkmaker in de 86ste minuut.

Dinsdag 16 oktober 14:00 uur, City Calling Stadium:
Ierland O19 – Nederland O19: 2-1
De ploeg van Kjell was al geplaatst voor de volgende ronde van het UEFA Onder 19 Kampioenschap, maar is geen groepswinnaar geworden. Deze wedstrijd nam Jasper Schendelaar de plek van Kjell onder de lat over. Ole ter Haar Romeny opende wel de score voor Oranje, maar door doelpunten van Adam Idah en William Ferry werd het 2-1.