FC Emmen onder 17 laat twee punten liggen

FC Emmen JO17-DEM JO17 1-1
FC Emmen onder 17 heeft zaterdagmiddag twee punten laten liggen. In eigen huis kwam de ploeg van trainer Rick Slor niet verder dan 1-1 tegen hekkensluiter DEM onder 17. FC Emmen onder 17 begon goed aan de wedstrijd. Björn Plaggenborg kon de 1-0 maken, maar de keeper van DEM stond succes in de weg. Na een halfuur spelen kwam de thuisploeg wel op voorsprong. Jeroen Welles knalde na een individuele actie de 1-0 in de touwen. FC Emmen onder 17 had al voor de rust twee moeten maken, maar het miste vele kansen. Ook na de rust waren de Emmenaren beter, maar de 2-0 bleef uit. De gasten uit Beverwijk kwamen uit het niets op gelijke hoogte. In de slotfase kregen beide ploegen kansen op de winnende treffer, maar het bleef bij een puntendeling.
FC Emmen JO17: Bas Runhart: Djairo Fik, Bjorn Klaassens, Dave Funke, Edgar Meijles, Lars Dijk (78. Elijah Mansaray),Toine Slor (41. Leon Draisma), Thom Hulshof (72. Joey Roefs), Jeroen Welles, Jamai Kriekjes (55. Jairick Poulina), Björn Plaggenborg (72. Maurice Tinholt).

bjorn klaassens

Bjorn Klaassens (midden) sticht gevaar voor het doel van DEM

jeroen welles

Jeroen Welles (rechts voorgrond) vocht menig duel met Reuben Serwaah uit.

mike kriekjes

Mike Kriekjes (midden) laat deze kans liggen.

Quick ’20 JO15(1) – FC Emmen JO15 (1) 0-1
In Oldenzaal was FC Emmen heer en meester op het veld. Na twaalf minuten was het Jerginio Laken die de 0-1 liet aantekenen. In deze stand kwam tot het einde van de wedstrijd geen verandering. FC Emmen had tachtig procent balbezit, raakte vijf keer paal en lat waarbij Quick 20 geen enkele kans werd geboden. Het overwicht op het veld kwam niet tot uitdrukking in de score. Ondanks dat kwamen de drie punten nooit in gevaar. Door de winst schoof FC Emmen een plaatsje op en staat nu op de derde plaats.
FC Emmen JO15; Sibon, Meijer, Egberts, Boer, Brouwer, Teterissa, Zwikker, Kuik (Ridderbusch), Laken, Van der Haar, Lamberink (Zeqiri).

SC Genemuiden JO15(1)-FC Emmen JO15(2) 2-5
Na een klein kwartiertje spelen zag het er somber uit voor de Emmenaren. De thuisclub had een 2-0 voorsprong genomen maar FC Emmen vocht terug en via doelpunten van Jan Doldersum en Ryan Zwaagstra ging de rust in met een 2-2 stand. Na de doelwisseling stoomde FC Emmen door. Jan Doldersum zorgde voor de 2-3. In de 58e minuut verhoogde Mats Kartoidjojo tot 2-4 en het sluitstuk werd in de 62e minuut gezet door Cafer Dogan die de eindstand op 2-5 bepaalde.
FC Emmen JO15(2): De Vree; Sehi, Van Haren, Schoo, Scholtens, Doldersum, Smid, Joesten, Zwaagstra, Kartoidjojo.

FC Emmen JO13(1)- Quick JO13(1) 2-1
De wedstrijd, gespeeld onder een temperatuur van 28 graden in het stadion, begon ideaal voor FC Emmen. Er waren nog geen drie minuten gespeeld toen Joep ten Napel uit een prima voorzet vanaf de rechterzijde de 1-0 liet aantekenen. FC Emmen bleef daarna het duel dicteren, het creëerde ook meerdere doelrijpe mogelijkheden maar slechts eentje daarvan werd verzilverd. In de zeventiende minuut verdubbelde Mike Kriekjes de voorsprong met de 2-0. Quick kwam nauwelijks tot een serieuze doelkans. Na de pauze ontstond er een heel ander spelbeeld. Het begon met een vrije trap voor Quick in de tweede minuut die vanaf een meter of twintig door de Haagse aanvoerder Jordan Douho ineens werd ingeschoten. Doelman Loyd Kuiper kreeg er nog een paar vingers tegen aan maar kon de aansluitingstreffer niet verhinderen. Quick behield het initiatief en zette de Emmenaren af en toe onder druk. In de slotfase kon het alle kanten op met kansen voor beide partijen. Aan de stand kwam echter geen verandering zodat FC Emmen onder 13 een zwaar bevochten 2-1 overwinning kon bijschrijven.
FC Emmen JO13(1): Kuiper; Dekker, Seegers, Ruigrok, Joseph, Woest, Ten Napel (55. Hindriks), Mertens, Swart, Kriekjes (44. Hoogeveen), Cisse.