Terug naar overzicht Terug

FC Emmen zet een streep door discriminatie!


Afgelopen zondag stond de wedstrijd FC Emmen – Fortuna Sittard in het teken van de Regenboogweek. De Regenboogweek duurt tot en met 13 oktober. Tijdens de Regenboogweek wordt op verschillende manier aandacht gevraagd voor sociale acceptatie van lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI). Extra nadruk ligt dit jaar op sociale acceptatie van LHBTI’ers binnen de sport, voetbal in het bijzonder.


Zo tekende FC Emmen directeur Ben Haverkort samen met de bondsvoorzitter van de KNVB, Michael van Praag, de petitie ‘Ik zet een streep door discriminatie’, terwijl de spelers van FC Emmen in speciale oploopshirts ook aangaven een streep door discriminatie te zetten.

Voorafgaand aan de wedstrijd ontvingen Raymond Wanders (Gemeente Emmen), Michael van Praag (KNVB), Karin Blankenstein (John Blankenstein Foundation) en Henk Jumelet (Provincie Drenthe) uit handen van FC Emmen-directeuren, Wim Beekman en Ben Haverkort ingelijste shirts van FC Emmen, gerelateerd aan de Regenboogweek.

07-10-2018: Voetbal: FC Emmen v Fortuna Sittard: Emmen Voetbal eredivisie seizoen 2018-2019 Anco Jansen (FC Emmen) met regenboog aanvoerdersband

Regenboog 9