Onfortuinlijke nederlaag FC Emmen D2

In het vooruitgeschoven competitieduel tegen Be Quick D1 verloor FC Emmen D2 in Haren onverdiend door een goal in blessuretijd. FC Emmen D2 speelde een goede wedstrijd en kwam na tien minuten op voorsprong door Roan Gierveld die met een bekeken boogbal over de keeper scoorde. Er kwamen voor de rust nog meer echte scoringskansen voor FC Emmen D2 maar de keeper van Be Quick stond meer treffers in de weg. Ruststand 0-1.

Na de rust scoorde Be Quick binnen twee minuten de gelijkmaker maar amper een minuut later stond FC Emmen D2 weer op voorsprong. Uit een voorzet over links scoorde Leon Draisma de 1-2. FC Emmen had op dat moment de controle over de wedstrijd en kreeg meerdere kansen op een derde treffer. Met nog acht minuten te spelen viel de gelijkmaker uit de lucht. Bij het uitverdedigen speelde Luke Dokter, die verder een prima wedstrijd speelde, te zacht terug op Mark Pomper. De spits van Be Quick kon toen eenvoudig scoren. In de laatste acht minuten ging het spel steeds over en weer en leek de wedstrijd gelijk te eindigen. Maar uit een identieke situatie als bij de eerste treffer scoorde de linksbuiten van Be Quick ook de 3-2. In de tegenaanval schoot Andrej Allilovic nog een vrije trap op de lat maar de zeer verdiende gelijkmaker bleef uit. De wedstrijd werd jammer genoeg beëindigd na een zware overtreding van de linksbuiten van Be Quick op Stef Jagt waar de scheidsrechter niet tegen optrad. Zijn trainer deed dit gelukkig later wel.