A-jeugd strandt in halve finale

FC Emmen A1 is er niet in geslaagd de finale van de bekerstrijd te bereiken. In Assen werd in de halve finale na strafschoppen verloren van ACV A1. Na negentig minuten stond het 1-1 waarna de Assenaren de strafschoppenreeks met 4-2 wonnen. ACV scoorde al na negen minuten de openingstreffer en vervolgens keken de Emmenaren bijna de rest van de wedstrijd tegen een achterstand aan. Vijf minuten voor tijd schoot Harold Wolters echter alsnog de gelijkmaker binnen.

,,Dit was niet onze beste wedstrijd van het seizoen”, aldus de scheidende trainer Claus Boekweg. ,,We hebben gewoon slecht gespeeld en vooral onze sterkhouders waren niet op dreef. Uiteindelijk sleepten we er nog een strafschoppenserie uit maar dat is natuurlijk een loterij. Al met al heeft ACV verdiend gewonnen.”

FC Emmen A1: Schrik: Graver, Kampman, Baas, Bangura (67. Wolters), Gall, Boekholt (46. Berens), Ndayisaba, Padding (75. Veenvliet), Mulder, Barrie (67. Kikkert).