Alex Christovao drie maal trefzeker in oefenpot

Meestal zijn oefenpotjes in het naseizoen niet meer dan een tijdverdrijf om de laatste maand voor de vakantie door te brengen, maar bij FC Emmen is het deze keer al gericht op het komende seizoen. Liefst een half dozijn testspelers mochten zich proberen te bewijzen in de wedstrijd tegen Pelikaan S uit Oostwold. Gezien de uitslag, 8-1 tegen een kampioen in de vijfde klasse, lijkt het niet indrukwekkend maar Pelikaan S is niet een doorsnee vijfdeklasser. De sponsoring is zodanig dat de club in staat is spelers als Petrit Hoxhaj en Ali Junior Al Jaffar van topklasser Be Quick te halen. Verder zijn er spelers uit de eerste klasse aangetrokken naast Freddy ‘frikadel’ de Groot: een gerenommeerde scherpschutter in het amateurvoetbal

Daniel O’Reilly

Marko Meerits

Alex Christovao.

FC Emmen sloot de eerste helft op de mooie accommodatie van Pelikaan S, waarschijnlijk de enige club ter wereld die naar een paard is genoemd, af met een 6-0 voorsprong waarbij spits Alex Christovao drie treffers voor zijn rekening nam. In de tweede helft werd hij vervangen door Remon van Bochoven die hoewel hij slechts een maal scoorde een goede indruk maakte. Dat deed ook doelman Marko Meerits, de Estlander werd niet overstelpt met moeilijke ballen maar toonde zich zeker in zijn optreden. De Ier Daniel O’Reilly speelde in de eerste helft linksback en de tweede periode centraal achterin maar lijkt nog geen directe versterking wat ook kan opgaan voor Randy Onuoha en Ismael Yildirim. Laatstgenoemde maakte nog wel een mooie goal maar had er ook twee meer kunnen maken. Maar conclusies trekken is in deze fase uiteraard een hachelijke zaak.

Na de pauze werd het weer onaangenaam met enkele forse buien maar er werd af en toe behoorlijk pittig gespeeld. Dat alles onder leiding van scheidsrechter Roelof Luinge die nog niets aan verbale vaardigheden heeft ingeboet. FC Emmen scoorde nog twee maal maar moest eerst een tegentreffer van Joey van Dellen toestaan. Aanstaande zaterdag staat FC Emmen nog een wedstrijd in Sleen tegen de plaatselijke club van die naam te wachten. Aanvang: 19.00 uur.

Pelikaan S-FC Emmen 1-8 (0-6). 16. Christovao 0-1, 25. Christovao 0-2, 27. Bannink 0-3, 39. Bannink 0-4, 42. Schokker 0-5, 45. Christovao 0-6, 60. Van Dellen 1-6, 64. Van Bochoven 1-7, 82. Yildirim 1-8. Scheidsrechter: Luinge. Toeschouwers: 300.
FC Emmen, eerste helft: Meerits; O’Reilly, Siekman, De Groot, Görtz, Metaj, Rozema, Bannink, Resida, Christovao, Schokker.
Tweede helft: Meerits: Onuoha, O’Reilly, Görtz (53. Luis Pedro), Bakkati, Rozema, Bannink, Metaj, Resida, Van Bochoven, Yildirim.