Onder 14 doelman Harm Jipping scoort winnende goal

FC Emmen JO19-Alphense Boys JO19 4-1
In de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie heeft FC Emmen onder 19 zoals mocht worden verwacht het laaggeklasseerde Alphense Boys JO19 duidelijk verslagen. Bij rust stonden de Emmenaren al met 4-0 voor dankzij onder anderen drie goals van Ben Scholte. Hij scoorde in de 16e, 42e en 45e minuut. Na rust kwam de klad er een beetje in en scoorden alleen de gasten nog een keertje. FC Emmen stond hierdoor weliswaar als vierde genoteerd, wat op zich voldoende zou zijn voor deelname aan de voorjaarscompetitie Hoog, maar moest nog het resultaat van de wedstrijd van concurrent Almere City FC afwachten. De polderbewoners speelden zondag in Doetinchem en wonnen met 1-0. FC Emmen zakte hierdoor naar de vijfde positie en moet nu in de voorjaarscompetitie Laag uitkomen.

FC Emmen JO15(2)-Drachtster Boys JO15(1) 1-1. FC Emmen wint na strafschoppen.
Opvallendste speler of beter gezegd doelman in dit bekerduel was FC Emmen goalie Harm Jipping. Na de reguliere speeltijd stond er een 1-1 stand op het scorebord waardoor strafschoppen de beslissing moesten geven. Doelman Harm Jipping stopte een inzet in de strafschoppenreeks en smaakte ook nog het genoegen de beslissende strafschop raak te schieten.

Fc Emmen Jeugd seizoen 2018-2019 Emmen Km 10 Foto Boudewijn Benting

Harm Jipping

De Graafschap JO17-FC Emmen JO17 1-3
De thuisploeg kon bij winst winterkampioen worden, maar het liep anders. FC Emmen onder 17 parkeerde de bus voor het eigen doel, maar kwam er wel een paar keer gevaarlijk uit. In de beginfase kwamen de Emmenaren wel een paar keer goed weg. Aan de andere kant leek de bal op de stip te gaan nadat Djairo Fik werd onderuit gehaald, maar de bal was vanuit de corner de achterlijn al gepasseerd. Even later viel wel de openingstreffer. Uit een voorzet van Vincent de Roo kopte Bjørn Plaggenborg raak. De ruststand was hierdoor 0-1. In de tweede helft begon De Graafschap aan te dringen. Al snel na rust viel dan ook de gelijkmaker. Waar de thuisploeg op zoek ging naar de overwinning, ging FC Emmen onder 17 winnend van het veld. Invaller Jairick Poulina was twee keer het eindstation na twee goed uitgespeelde counters. FC Emmen onder 17 sluit hiermee de eerste seizoenshelft af met een goede overwinning. Na de winterstop moet het in de 1e divisie laag echter wel strijden tegen degradatie.

onder 17 in D

FC Emmen onder 17 sloot het seizoen goed af.

Alcides JO13-1 – FC Emmen JO12  0-4 (oefen)
FC Emmen JO12 begon slap aan de oefenwedstrijd. Er zat weinig beleving in de eerste helft daardoor kreeg Alcides een aantal grote kansen, maar tot scoren kwam de ploeg uit Meppel niet. De tweede helft kwam FC Emmen met veel meer passie uit de kleedkamer. Er werd ook veel meer de diepte gezocht. Dat resulteerde al na vier minuten in de tweede helft tot 0-1 door Kaj Drenth na een prachtige dieptepass van Jael Boer. Kaj Drenth kreeg het op z’n heupen en scoorde ook in de 38ste en 44ste minuut, na prachtige steekpasses vanuit het middenveld. Een loepzuivere hattrick. Alcides kwam in de tweede helft nauwelijks meer aan de bal. En in de 47ste minuu,t na een goede actie van Stan van Manen aan de linkerkant die op de paal schoot, scoorde Jort Schnoing uit de rebound de 0-4 binnen. Al met al gaat FC Emmen JO12 met een goed gevoel de winterstop in.
FC Emmen JO12: Jongschaap (30. Bartels), M. Schnoing (15. Stegen), Schulte (30. Ten Voorde), Pol, Speelman, Groen, Boer, Schimmelpenning (30. Sietsma), Drenth, Slijngaard (30. Van Manen), Lambers (30. J. Schnoing).