Terug naar overzicht Terug

FC Emmen in knotsgekke slotfase langs Groningen


Na een zinderende slotfase heeft FC Emmen de uitwedstrijd tegen FC Groningen met 1-2 gewonnen. Vlak voor tijd kwam de thuisploeg op voorsprong via Mimoun Mahi, maar binnen een minuut maakte Nicklas Pedersen de gelijkmaker. In blessuretijd maakte de Deen ook de winnende treffer voor FC Emmen, wat het volle uitvak deed ontploffen.


In de openingsfase had FC Emmen het lastig. Er kwam één goede kans via Caner Cavlan, maar verder kwamen de Emmenaren niet goed aan voetballen toe. Ook waren tweede ballen vaak voor de Groningers. Zo kon Mahi na een aantal kapbewegingen van dichtbij Kjell Scherpen onder vuur nemen, maar de doelman redde.

fc groningen fc emmen 16 december 2018 scherpen
Scherpen redt op de inzet van Mahi (Foto: Gerrit Rijkens)

Na een half uur kregen de Drenten meer grip op de wedstrijd. Dat leidde tot wat kansjes en corners. Aan de andere kant tikte doelman Kjell Scherpen nog een vrije trap van Tim Handwerker uit de kruising. “We waren aan de bal heel slordig en we moesten achteruit lopen. We hadden dan ook twee magnifieke reddingen nodig van onze keeper,” aldus trainer Dick Lukkien over het eerste half uur.

Vlak voor rust kon FC Emmen nog op voorsprong komen. Cavlan brak door op links en haalde uit, maar Sergio Padt bracht redding voor de Groningers. Daarna kon Nick Bakker uit een corner net niet binnenkoppen.

fc groningen fc emmen 16 december 2018 cavlan
Cavlan haalt uit, maar Padt redt (Foto: Gerrit Rijkens)

FC Emmen kwam beter uit de kleedkamer dan FC Groningen. Lukkien: “In de tweede helft kregen we de controle over de wedstrijd.” Dat uitte zich in kansen voor Anco Jansen, Alexander Bannink en Cavlan, maar zonder succes.

fc groningen fc emmen 16 december 2018 jansen
Jansen probeert de bal langs Padt te werken (Foto: Gerrit Rijkens)

”Een knotsgekke slotfase”

“En dan komt er een knotsgekke slotfase,” doelde Lukkien op wat er daarna gebeurde. Waar kansen voor FC Emmen onbenut bleven, was het bij FC Groningen wel raak. Invaller Ahmad Mendes Moreira gaf voor op Mahi, die hard binnenkopte: 1-0.

fc groningen fc emmen 16 december 2018 scherpen
Mahi kopt de bal hard langs Scherpen (Foto: Gerrit Rijkens)

Lukkien: “Ik dacht: onvoorstelbaar. Het is niet de eerste keer dat ons dit overkomt. We spelen beter, maar aan de andere kant valt hij binnen.”

Toch hoefde Lukkien niet lang chagrijnig te zijn. Vanaf de aftrap werd de bal naar voren getrapt. Bakker was mee naar voren gekomen en kopte door op Pedersen, die de bal langs Padt werkte: 1-1.

Pedersen, die van 2009 tot 2012 bij FC Groningen onder contract stond, zette de wedstrijd in blessuretijd helemaal op zijn kop. Een vrije trap van Cavlan belandde op het hoofd van Tim Siekman. Hij kopte terug op Pedersen, die de bal binnen knikte.

fc groningen fc emmen 16 december 2018 siekman marinus pedersen
Siekman kopt terug op Pedersen, die zo de 1-2 binnen kan koppen (Foto: Gerrit Rijkens)

“Binnen drie of vier minuten zijn we toch in staat om de achterstand om te keren. En dan is het uitgerekend Pedersen die ze maakt, die nog wel eens wordt bekritiseerd om zijn scorend vermogen,” aldus een tevreden Lukkien. “Ik ben trots op de veerkracht die we getoond hebben en heel blij met het resultaat. Echt top.”

Door de overwinning heeft FC Emmen nu zeventien punten uit zestien wedstrijden. “Ik wilde bij de winterstop op zeventien punten staan. Daar staan we nu, met nog een thuiswedstrijd te gaan.”

Zondag 23 december sluiten de Emmenaren het jaar af met een thuiswedstrijd tegen Willem II. Koop hier je tickets voor deze belangrijke wedstrijd, die in het teken staat van kerst!

 

FC Groningen – FC Emmen: 1-2
87. Mahi 1-0
88. Pedersen 1-1
90+3. Pedersen 1-2

Statistieken:
Schoten: 11-13
Schoten op doel: 5-3
Balbezit: 55-45
Corners: 5-6

Opstelling FC Groningen: Padt; Zeefuik, Te Wierik, Chabot, Handwerker; Memišević, Reis, Doan, Warmerdam (79. Mendes Moreira); Cassiera (66. Breij), Mahi.

Opstelling FC Emmen: Scherpen; Gronsveld, Veendorp, Bakker, Siekman, Cavlan; Bijl, Chacón, Bannink (83. Marinus), Jansen (90+2. Klok); Arias (75. Pedersen).

 

Bekijk hier het interview met Nicklas Pedersen:

Bekijk hier de samenvatting:

De foto’s van Gerrit Rijkens:
fc groningen fc emmen 16 december 2018 brigata fanatico
fc groningen fc emmen 16 december 2018 chacon
fc groningen fc emmen 16 december 2018 cavlan siekman
fc groningen fc emmen 16 december 2018 scherpen siekman
fc groningen fc emmen 16 december 2018 arias
fc groningen fc emmen 16 december 2018 arias bannink siekman
fc groningen fc emmen 16 december 2018 pedersen arias
fc groningen fc emmen 16 december 2018 scherpen bakker
fc groningen fc emmen 16 december 2018 pedersen
fc groningen fc emmen 16 december 2018 goal
fc groningen fc emmen 16 december 2018 siekman pedersen
fc groningen fc emmen 16 december 2018 goal
fc groningen fc emmen 16 december 2018 goal
fc groningen fc emmen 16 december 2018 pedersen klok
fc groningen fc emmen 16 december 2018 pedersen lubbers