Terug naar overzicht Terug

OldStars weten hun titel op Mallorca niet te verdedigen


Een halfjaar nadat de OldStars van FC Emmen zich tot kampioen hadden gekroond tijdens het Walking Football Toernooi op Mallorca, reisden zij andermaal af richting het Spaanse eiland om de titel te verdedigen. In het warme en zonnige Santa Ponca verbleven de OldStars ruim vijf dagen en werden er de nodige wedstrijden afgewerkt. Helaas kon de beker niet opnieuw worden meegenomen naar Drenthe.


De FC Emmen OldStars vertrokken op donderdag 18 mei in alle vroegte richting het vliegveld van Düsseldorf Weeze om het vliegtuig te nemen richting Mallorca. Eenmaal aangekomen in het hotel, hadden de mannen de gehele middag de tijd om rustig te acclimatiseren.

De verwachtingen waren hoog, aangezien FC Emmen ruim een half jaar geleden nog als kampioen het veld afstapte. De mannen konden hun favorietenrol echter niet waarmaken. Van de acht wedstrijden, werd er slechts eentje gewonnen.

De derde wedstrijd tegen het Britse Portsmouth Seniors Pedestrians resulteerde in de enige winstpartij. De bal kwam voor de voeten van Emmenaar Guillermo Figaroa, die koelbloedig de 1-0 tussen de palen schoot. Vlak voor het einde zette Jan-Hans Picek een overtuigende 2-0 op het scorebord. Met meer vertrouwen en moed konden de OldStars uit Emmen er weer tegenaan.

Ondanks de mooie ontvangstceremonie donderdagavond op het hoofdveld voor een volle tribune, konden de FC Emmen OldStars geen potten breken. Verder zat het toernooi organisatorisch uitstekend in elkaar en was het weer een onvergetelijke ervaring. Door de vroege uitschakeling hadden de mannen nog genoeg tijd om wat van de cultuur in Mallorca te proeven. De derde helft stelde dan ook zeker niet teleur, waardoor de vedettes alsnog met een voldaan gevoel huiswaarts keerden.