Terug naar overzicht Terug

Wim van den Heuvel overleden


Afgelopen nacht is Wim van den Heuvel op 83-jarige leeftijd helaas overleden.

Wim belandde in 1963 in Emmen. Hij werkte bij een garagebedrijf in Dordrecht en speelde bij de toenmalige betaalde club EBOH. Zijn werkgever opende een bedrijf in Emmen en Wim ging mee. Hij meldde zich aan bij de vereniging Emmen en bleek een versterking voor het middenveld. Hij maakte op 15 april 1963 zijn debuut bij de toenmalige eersteklasser Emmen. In 1967 werd hij trainer van Emmen en werd hij in zijn eerste seizoen meteen kampioen en derde in de strijd om het landskampioenschap. Hij bleef vier seizoenen in Emmen om in 1970 naar concurrent Germanicus te vertrekken.

Maar bovenal was Wim een zeer aimabel mens, die bij alle clubs waar hij vervolgens in dienst kwam vele jaren werkzaam bleef. Zo ook bij Valthermond, waar hij erelid was. Hij besloot zijn loopbaan bij SVBO en Nieuw Buinen.

Wim was ook in de beginjaren van het betaald voetbal op de Meerdijk nog bij de profclub Emmen in beeld, maar tot een contract kwam het niet. Toch had hij de afgelopen jaren wel een functie bij FC Emmen, namelijk als begeleider van de OldStars.

We wensen de nabestaanden heel veel sterkte met dit verlies.