Terug naar overzicht Terug

Oefenwinst FC Emmen op hoofdklasser Be Quick 1887


FC Emmen heeft de oefenwedstrijd tegen de hoofdklasser Be Quick 1887 met 2-0 gewonnen. Na een helft spelen gingen de partijen nog met een 0-0 stand naar de kleedkamer. Daarna zorgden Raymond Gyasi en Marnix Kolder voor de uiteindelijke magere triomf.


FC Emmen zit in een periode van drie weken waarin het geen competitie hoeft te spelen, dus was het nuttig om een oefenduel in te gelasten om het ritme een beetje vast te houden. Afgaande op de eerste helft was dat ook wel nodig want FC Emmen maakte een vastgeroeste indruk. Hoewel de basisformatie in het veld stond werden er geen openingen in het compact staande verdedigingsblok van Be Quick gevonden. Pas twee minuten voor de pauze kon het eerste schot van FC Emmen op het doel van de tegenstander worden genoteerd en die kwam op naam van Jordy van Deelen maar doelman Bart Woering, niet zo lang geleden reservekeeper bij FC Emmen, had daar geen probleem mee. Be Quick, dat naar mate de wedstrijd vorderde steeds meer de indruk kreeg dat FC Emmen te pakken was, had eigenlijk de beste mogelijkheid toen na een klein half uur spelen de bal via onderkant lat en het lichaam van FC Emmen goalie Dennis Telgenkamp weer het veld in stuiterde. Het had er echter alle schijn van dat de bal de doellijn was gepasseerd.

Sander Rozema heeft het zwaar met Be Quick aanvoerder Aron Strengholt in de rug en Robert Talens (3) voor hem.

Boy Deul probeert Be Quick verdediger Bjorn Adams uit te spelen (Foto’s: Roel Bos)

Na rust bleef Erixon Danso in de kleedkamer achter ten faveure van Marnix Kolder waardoor Rick ten Voorde weer naar de zijkant verhuisde. Het liep opeens een stuk beter en Be Quick werd nu wel echt onder druk gezet. Boy Deul had eigenlijk al de 1-0 moeten maken alleen voor Woering, maar maakte de kans niet af. Tien minuten later stond het wel 1-0 via Raymond Gyasi na een vlot lopende aanval met Rick ten Voorde als assist gever. Vijf minuten later volgde de 2-0 toen Marnix Kolder een voorzet van Jordy van Deelen intikte. Een ruime zege leek nog tot de mogelijkheden te behoren maar de scherpte in de stromende regen ontbrak waardoor het bij 2-0 bleef. Bij FC Emmen moesten in de slotfase Raymond Gyasi en Jens Streutker wegens blessures worden gewisseld.

FC Emmen-Be Quick 1887 2-0. 57. Gyasi 1-0, 63. Kolder 2-0. Toeschouwers: 150.
FC Emmen: Telgenkamp; Van Deelen, Seip (68. Siekman), Streutker (78. Bouws), Jallo, Rozema (68. Hagenauw), Deul, Mannes, Gyasi (70. Mulder), Ten Voorde, Danso (46. Kolder).