FC Emmen D1 ronde verder in bekertoernooi

Go Ahead Eagles C1-FC Emmen C1  0-2
FC Emmen C1 boekte in dit competitieduel een keurige overwinning op de ploeg uit Deventer. In de eerste helft kreeg FC Emmen een paar goede kansen om de score te openen maar dat gebeurde echter niet. De thuisclub kreeg een paar countermogelijkheden die niet al te gevaarlijk waren. In de tweede helft domineerde FC Emmen aanvankelijk en halverwege leidde dat tot de 0-1. Luciano Carty raakte de binnenkant van de paal en Ben Scholte maakte het karwei af: 0-1. Tien minuten later verhoogde Luciano Carty tot 0-2. In het restant van het duel beperkte FC Emmen zich tot het compact verdedigen om zodoende de zege veilig te stellen en die opzet slaagde.
FC Emmen: Meijer; Van der Vlag, De Vries, Luchies, Dokter, Scholte, Aalderink, Brand, Lie-a-Lien (Knol), Ploeger, Carty.

FC Emmen C2-HFC ’15 C1 2-1

VVV/Helmond Sport D1-FC Emmen D1 1-2
FC Emmen D1 heeft zich door de zege op VVV/Helmond Sport D1 geplaatst voor de laatste zestien van het landelijke bekertoernooi. In deze te Helmond Sport gespeelde ontmoeting begon FC Emmen D1 wat moeizaam maar na de 0-1 van Boy Nijgh halverwege kreeg de ploeg meer controle en gaf tot aan de rust niets weg. Dat bleef ook na de pauze zo en de vooruitzichten werden in de 40e minuut nog beter toen Joey Roufs de stand op 0-2 bracht nadat in eerste instantie een hoekschop op het aluminium belandde. VVV/Helmond Sport legde zich hier echter niet bij neer en nam het initiatief over. In de 62e minuut werd de spanning vervolgens weer helemaal terug gebracht toen de thuisclub op 1-2 kwam. Een vrije trap werd op de paal geschoten en de rebound doeltreffend afgemaakt. FC Emmen D1 hield vervolgens de gelederen gesloten waardoor het met een goed gevoel de lange terugreis kon aanvaarden.
FC Emmen D1: Petiet; Jansen, Bulder, Sieljes (Jakobs), De Roo, Mulder (Mansaray), De Jonge, Slomp (Hulshof), Roufs, Broers (De Vries), Nijgh.

FC Emmen D2-FC Groningen D2 2-4
FC Emmen D2 begon uitstekend aan deze competitie wedstrijd en stond binnen een kwartier spelen op een riant lijkende 2-0 voorsprong. De doelpunten werden gescoord door Dave Funk (3e) en een prachtige goal van Vincent de Munnik (14e). Na een scrimmage voor de goal deed FC Groningen in de 26ste minuut iets terug door de stand op 2-1 te brengen. Het werd zelfs 2-2 na opnieuw geknoei in de achterhoede van FC Emmen D2. Zo werd in korte tijd geheel onnodig een 2-0 voorsprong weggegeven.  Na de rust was FC Emmen geen schim meer van de ploeg uit de eerste helft en was het FC Groningen dat voortdurend op de helft van FC Emmen D2 speelde. Dat leidde tot twee doelpunten waardoor FC Groningen met een 2-4 overwinning aan de haal ging. Aaron van den Berg was met drie goals de uitblinker bij de Groningers. Een terechte overwinning gezien het eind van de eerste helft en de tweede helft.
FC Emmen D2: Sibon, Meijer (Kuiper), Falke (Zwikker), Jalving (Boer), Tempelman, Egberts (Nijmeijer), Gravelle, de Munnik, Funke (Ridderbusch), Lamberink, Zeqiri (Teuben).

FC Emmen E1-WVV E1 4-2