Jong FC Emmen sterker dan Jong PEC Zwolle

Jong FC Emmen heeft in een oefenpartij Jong PEC Zwolle met 2-1 verslagen. Arjen Hagenauw tekende voor beide goals. De wedstrijd werd in het Zwolse IJsseldelta gespeeld.

FC Emmen was over de hele wedstrijd genomen de betere ploeg. Het had verreweg de meeste kansen en de hoekschoppenverhouding 10 voor en vier tegen in het voordeel van de Emmenaren was ook veelzeggend. In de eerste helft waren de kansen aan de zuinige kant. Arjen Hagenauw zag in de twaalfde minuut een inzet tot hoekschop omgebogen, een schot van Sem Nijkamp uit goede positie was te zwak maar de derde mogelijkheid voor Jong FC Emmen was wel raak. Na een half uur stond Derian Reinders met een prima actie aan de basis van de 0-1. Zijn schot werd nog gekeerd maar Arjen Hagenauw had vervolgens geen moeite het af te ronden: 0-1. De thuisclub, met ex-FC Emmen jeugdspelers Tom Heerkes en Boris Rasevic in de basis, was niet in de eerste helft niet in staat een doelrijpe kans te creëren.

Direct na de thee had FC Emmen doelman Eser Elmali geluk toen een aanvalspoging van de thuisclub via Jeroen Buitenhuis op de paal belandde. Maar daarna was het toch voornamelijk Jong FC Emmen dat de toon zette. Tien minuten na de hervatting zette Arjen Hagenauw FC Emmen op de 0-2. Het voorbereidende werk werd voor een belangrijk deel door Justin Mulder gedaan die vanaf de achterlijn voortrok waarop Hagenauw kon scoren: 0-2. Daarna bleef FC Emmen domineren: Arjen Hagenauw zag een inzet van de doellijn gehaald en een schot van de Emmer spits werd tot hoekschop verwerkt. In de 73e minuut was Derian Reinders dicht bij de 0-2 maar kopte rakelings naast. In plaats van dat FC Emmen op 0-3 kwam viel de derde goal van de middag aan Zwolse kant toen de Japanner Shuntaro Koga de stand met een diagonale inzet op 1-2 bracht. Twee minuten later kreeg Niels Grevink een mogelijkheid op de 1-3 maar de kans eindigde in een hoekschop.

Jong PEC Zwolle-Jong FC Emmen 1-2. 28. Hagenauw 0-1, 54. Hagenauw 0-2, 79. Koga 1-2.
Jong PEC Zwolle: Antersijn, Havertong, Kvída (46. Patricio), Evre, Bruintjes, Buitenhuis, Rasevic (65. Koga), Hansen (46. Giorgi), Browne, Bulut (46. Berends), Heerkes (65. Berghuis).
Jong FC Emmen: Elmali; Bouws, Wielink (68. Ngendakumana), Siekman, Kwee, Reinders, Baric, Nijkamp (46. Bijlsma), Metaj (68. Grevink), Mulder, Hagenauw.