FC Emmen A1 moeizaam langs Legmeervogels

FC Emmen A1-Legmeervogels A1 1-0
Op papier was Legmeervogels A1 de gemakkelijkste tegenstander voor FC Emmen A1 omdat de formatie uit Uithoorn helemaal onderaan bungelt. Daar was echter weinig van te zien want de hekkensluiter weerde zich dapper en leek op een gelijkspel af te koersen. Tot het kort voor tijd via een defensieve blunder FC Emmen A1 alsnog in staat stelde de volle buit te behalen.

Vanuit Emmer zicht bekeken was het een matig duel waarin de thuisploeg er niet in slaagde de gasten te overdonderen. Dat gegeven zorgde voor een eerste helft waarin weinig aantrekkelijks was te aanschouwen. Legmeervogels was gelijkwaardig en stond slechts een kans toe toen een inzet van Raphael Ngendakumana door een verdediger van de doellijn werd gekopt. Kort daarop hadden ook de gasten een mogelijkheid maar doelman Jan Wolters redde keurig.

Na de pauze was het spelbeeld aanvankelijk het zelfde, een machteloos FC Emmen A1 en een stug verdedigend Legmeervogels dat op een counter loerde. Pas in de slotfase ging de thuisclub meer druk zetten en toen kwamen er ook goede mogelijkheden. Een schot van Jochem Scholten werd door de goede doelman van de gasten gekeerd en een kwartier voor tijd kreeg Jochem Scholten nog een grotere mogelijkheid maar had net even te veel tijd nodig. Vijf minuten voor het einde leek Niels Grevink voor de openingstreffer te zorgen maar zijn kopbal was een prooi voor doelman Mike Waeijen van Legmeervogels.

Raphael Ngendakumana was de matchwinner.

Een achterover kopbal van Jochem Scholten.

Doelman Jan Wolters wordt door Rogier Luiken in de benen geholpen.

Het duel leek op een brilstand af te koersen maar twee minuten voor het einde viel dan toch nog de winnende treffer voor de Emmenaren. Het was wel een gelukje want bij een lange bal liepen de doelman en de centrale verdediger van Legmeervogels A1 elkaar in de weg waardoor de weg plotseling vrij was voor Raphael Ngendakumana die, je kunt natuurlijk nooit weten, was doorgelopen en plotseling voor een leeg doel kwam te staan en vervolgens tot matchwinner werd gekroond.
FC Emmen A1: Wolters; Sliedrecht, Wielink, Luiken, Van den Berg, Niels Grevink, Jochem Scholten, Bijlsma, Jan Scholten (60. Dos Santos), Ngendakumana, De Grote (60. Smidt)..

Willem II B1-FC Emmen B1 4-6
FC Emmen B1 begon matig aan de wedstrijd. Goede kansen werden om zeep geholpen en achterin werd niet scherp verdedigd. Toen er ook nog de bal panklaar werd gelegd voor een van de Willem II aanvallers, stond het 1-0 na tien minuten spelen. Ook hier schrokken de Emmenaren niet wakker van en bleven onnauwkeurig spelen. Hoewel het nergens recht op had gingen de Emmenaren wel met een 1-2 voorsprong de rust in. In de 37e minuut was een counter van Kjelt Engbers er verantwoordelijk voor dat Thijs Oosting de gelijkmaker kon binnen schieten. Een minuut later was het een vrije trap van Thijs Oosting, die werd ingekopt door Twan Berends 1-2.

Na de rust was een onachtzaamheid achterin de oorzaak, dat de Tilburgers in de 43e minuut op gelijke hoogte kwamen. Bij FC Emmen werd snel een aantal wissels toegepast om het tij te keren. Aan beide kanten kon je niet afzien, dat dit de ploegen waren met de minst gepasseerde verdedigingen. In de 57e minuut kwam FC Emmen B1 op voorsprong, door een flipperkast actie voor het doel van Willem II. Thijs Dallinga kopte de bal op het laatst op de lat en de afgeketste bal werd binnen gekopt door Thijs Oosting. In de 61e minuut werd het nog mooier voor FC Emmen toen Remco Bos een slecht uitverdedigde bal van afstand binnen schoot: 2-4.

Met nog twintig minuten te gaan, moest FC Emmen B1 dit eigenlijk uitspelen. Maar in de 68e minuut viel de aansluitingstreffer voor de ploeg uit Tilburg: 3-4. In de laatste minuten ging het op en neer in een knotsgekke wedstrijd. In de 77e minuut zette Thijs Dallinga na een solo de ploeg uit Emmen op 3-5. In de 78e minuut werd het 4-5 na onoplettend verdedigen van FC Emmen en werd het toch nog billenknijpen. Een snelle uitbraak over rechts met Lesley Osazee, die voor gaf op Thijs Dallinga die vervolgens zijn tweede goal binnen schoot en het stond 4-6 in de laatste minuut. Nog een korte blessuretijd en de wedstrijd zat er op, wederom winst voor FC Emmen B1 dat blijft verbazen.
FC Emmen B1: Robin Jalving; Mathijs Verheul, Twan Berends, Remco Bos, Dorjani van der Heide; Rob Deiman, Lorenzo Hindriks (50. Aron Timmerman), Thijs Oosting (76. Lesley Osazee); Jearl Margaritha (56. Ruben Roosken), Kjelt Engbers (50. Thijs Dallinga) en Thom Schepers (70. Freddy Quispel).

FC Emmen D1-De Graafschap D1 0-0
Nummer acht FC Emmen D1 is in eigen huis tegen de nummer dertien De Graafschap D1 niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel. De Emmenaren hebben moeite met scoren en hebben in acht wedstrijden slechts tien keer het net gevonden. Het staat daarmee op de veertiende en laatste plaats in deze divisie. Coach Robin Witte was dan ook niet tevreden. ,,Het was matig van onze kant, zowel aanvallend als verdedigend. Als er een ploeg was die drie punten verdiende is dat wel De Graafschap. In de tweede helft heeft onze doelman Hugo Fransen ons nog een paar keer gered.”
FC Emmen D1: Hugo Fransen; Bulder, Sieljes, Mulder, De Jonge, Roufs, Slomp (De Vries), Broers, Nijgh (Jansen), Mansaray (Giel Fransen), De Roo (Meijles).

Boy Nijgh in duel met een De Graafschap verdediger.

Tim Mulder wordt hier besprongen.

Davey Slomp (links) en Tim Mulder bij een geblesseerde Doetinchemmer.

Een drukke boel voor het doel van FC Emmen doelman Hugo Fransen (in het groen).

Schalkhaar D1-FC Emmen D2 4-1
FC Emmen D2 speelde een uitstekende eerste helft en kwam dan ook terecht op 0-1 in de veertiende minuut na een mooie aanval die werd afgerond door Florian Zeqiri. FC Emmen had hierna nog een aantal honderd procent kansen, maar vergat zich te belonen en ging rusten met een 0-1 voorsprong.  Na de rust was het spelbeeld omgedraaid en was het Schalkhaar D1 dat op de helft van FC Emmen D2 speelde. Het lukte FC Emmen D2 maar moeilijk om onder de druk uit te voetballen. Na 45 minuten kwam Schalkhaar toch wel fortuinlijk op 1-1 na een makkelijk gegeven penalty. In de laatste tien minuten scoorde Schalkhaar D1 nog drie keer.
FC Emmen D2: Sibon, Kuiper (Meijer), Jalving, Falke, Tempelman, Gravelle, Egberts (Ridderbusch), Funke (Teuben), de Munnik, Lamberink, Zeqiri.

SC Erica E1-FC Emmen E2 2-5

19 november: FC Emmen E1-Be Quick E1 17.30u

Uitslag donderdag
FC Emmen D2-Velocitas D1 3-2
FC Emmen draaide een 1-2 achterstand om in een 3-2 zege. Doelpuntenmakers: Vincent de Munnik, Stefan Kuik en Kas Lamberink.