Nipt verlies FC Emmen 2 tegen NEC

De reserves van FC Emmen hebben de confrontatie tegen NEC 2 met minimale cijfers verloren. Na negentig minuten spelen stond de 0-1 op het scorebord dankzij een treffer voor de gasten op slag van rust.

FC Emmen 2 begon aan het duel met drie centrale verdedigers,  zoals de ‘grote jongens’ het een dag eerder in Heerenveen deden. Voorin fungeerde Luciano Slagveer als speerpunt. Het werkte verdedigend goed, maar in aanvallend opzicht werden er de eerste helft weinig kansen gecreëerd. Een solo van Slagveer na een half uur spelen eindigde in een schot naast. De gasten hadden in Brahim Darri een gevaarlijke aanvaller die twee mogelijkheden kreeg, maar zonder succes. Dat laatste had twee minuten voor rust zijn ploeggenoot Morad El Haddouti wel, toen hij profiteerde van een slordig balverlies net voor het Drentse strafschopgebied.

Na rust keerden bij FC Emmen Henk Bos en Daniel Camara Bos niet terug en verschenen de jonge Ben Scholte en Delano Grootenhuis in het veld. Het duel werd een stuk levendiger maar het aantal doelrijpe mogelijkheden bleef gering. Wel werden er twee gele kaarten gescoord. De Nijmegenaar Bart Spierings kreeg een gele prent na een forse schop op de benen van Jason Bourdouxhe en in de slotfase ontving Emmenaar Easah Suliman een gele kaart na het onderuit halen van NEC-aanvaller Lowie van Zundert.

Ondanks een agressiever FC Emmen bleven echt grote kansen uit. Freddy Quispel mikte een keertje naast en Luciano Slagveer kon een kwartier voor het einde een schot geen kracht meegeven. FC Emmen moest uiteindelijk genoegen nemen met de kleinst mogelijke nederlaag.

FC Emmen 2 – NEC 2: 0-1.
43. El Haddouti 0-1

Scheidsrechter: Fikkert.
Gele kaart: Suliman (FC Emmen 2), Spierings (NEC Nijmegen 2).

Opstelling FC Emmen 2: Telgenkamp; Gronsveld, Suliman, Engbers, Warmolts, Bourdouxhe, De Vos, Bos (46. Grootenhuis), Quispel, Camara Bos (46. Scholte), Slagveer.

Opstelling NEC Nijmegen 2: Zelenika; Wouters, Sturing, Van Zutphen, Spierings, Hoogveld, Sabak (61. Haouhat), El Haddouti, Darri (72. Theunissen), Van Zundert, Campman.