Terug naar overzicht Terug

Voorbeschouwing FC Emmen 2 – NEC 2


FC Emmen 2 speelt op maandag 5 november om 18:30 uur in stadion De Oude Meerdijk tegen NEC 2 in het kader van de reservecompetitie. Daarin staan de Emmenaren momenteel op de vierde plaats in poule A, met acht punten uit vijf wedstrijden en een doelsaldo van 17-3. Tegenstander NEC staat zevende, met zes punten. Op basis van de vorige ontmoetingen tussen beide clubs, lijkt het een spektakelstuk te worden. De wedstrijd is voor iedereen vrij toegankelijk via de ingangen naast het hoofdgebouw (Noord en Zuid). Kantine De Dug-Out in het supportershome is ook geopend.


Onder leiding van Casper Goedkoop begonnen de Emmenaren uitstekend aan de competitie, met een 0-11 overwinning tegen Achilles ’29 en een 4-0 overwinning tegen PEC Zwolle. Daarna werd echter verloren van Go Ahead Eagles en gelijkgespeeld tegen De Graafschap en Cambuur. NEC 2 won tot nu toe twee van de vijf wedstrijden, tegen Heerenveen en Cambuur.

De vorige speelronde kwam koploper Heracles Almelo 2 op bezoek bij de Nijmegenaren. Tot de rust bleef de brilstand op het bord staan, maar in de tweede helft sloeg Heracles tweemaal toe.

NEC en FC Emmen kennen elkaar nog goed van de nacompetitie van vorig seizoen. Toen won FC Emmen met 4-0 in Emmen en leek de finale een zekerheid, maar in Nijmegen werd het toch nog spannend. Het stond al vroeg 2-0 voor NEC, waarna Alexander Bannink er 2-1 van maakte. De spelers gingen aan de thee met 4-1, maar in de tweede helft werd er niet meer gescoord en daardoor mochten de Drenten in de finale aantreden tegen Sparta.

 

FC Emmen 2 – NEC 2
Maandag 5 november, 18:30 uur
Stadion De Oude Meerdijk