Terug naar overzicht Terug

Kinderen voor één dag de baas bij eredivisieclubs


Op dinsdag 20 november, tijdens World Children’s Day, worden talloze droombanen ingevuld door kinderen. Alle Eredivisieclubs nemen deel aan de nationale campagne ALS EEN BAAS van Unicef Nederland. Kinderen kunnen zich vanaf vandaag aanmelden voor een droombaan.


ALS EEN BAAS

Met de actie ALS EEN BAAS geeft UNICEF kinderen in de leeftijd van 10 tot 18 jaar de kans om te solliciteren naar een droombaan. Op 20 november worden alle droombanen ingevuld: kinderen zijn dan voor één dag de baas. Zo is het mogelijk om als trainer voor de spelersgroep te staan, de social media-kanalen te beheren of zelfs een club te besturen.

“Kinderen zijn de toekomst en bepalen dus ook de toekomst van het Nederlandse voetbal”, vertelt Jacco Swart, directeur Eredivisie CV. ” Door ze een dag de baas te laten zijn als bijvoorbeeld trainer, directeur of persvoorlichter binnen een Eredivisieclub, krijgen ze een unieke positie voor die dag, wat volledig aansluit bij de bedoeling van UNICEF’s World Children’s day. Natuurlijk verwachten de clubs ook veel goede verfrissende ideeën te krijgen van deze jonge leiders, waar iedere club zeker zijn voordeel mee gaat doen.”

“Het is superbelangrijk dat de stem van kinderen wordt gehoord, in het bijzonder op World Children’s Day – de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. Op die dag wordt er mét kinderen gepraat, niet alleen over”, zegt Gina Adu van het UNICEF Jongerenpanel. Dat is de groep jongeren die het hele jaar met UNICEF meedenkt en meepraat. Op 20 november neemt het Jongerenpanel het bestuur van het Haags museum MUSEON over.

Er gebeurt meer op 20 november. Vanuit heel Europa – ook uit Nederland – gaan 400 jongeren naar Brussel, waar ze in gesprek gaan met Europarlementariërs over wat jongeren in Europa belangrijk vinden. Uit onderzoek onder jongeren blijkt dat de onderwerpen die hen het meest bezig houden klimaatverandering, immigratie en ongelijkheid zijn.

Manager Social Media bij FC Emmen

Ben jij een voetbalgek die houd van schrijven en graag online is? Dan hebben wij een functie voor jou: Manager Social Media bij FC Emmen!

Je begint met een korte cursus van onze experts. Rondom en tijdens de training ga jij de social media kanalen bijhouden. Na de training mag je een speler en de trainer interviewen voor FC Emmen TV. Tot slot zal je lunchen met de selectie. Om ook hier wat foto’s en filmpjes te maken voor sociale media en de website.

Wat vragen we van jou:

  • Je bent tussen de 10 en 18 jaar
  • Je bent gek op voetbal
  • Je hebt goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden
  • Je bent bekend met diverse social media
  • Je bent beschikbaar op 20 november van 9.30 uur tot 13.30 uur in Emmen

Op de speciale vacaturewebsite https://www.unicef.nl/alseenbaas staan alle droombanen vermeld.