''Niet blij met eerste helft, wel met de tweede''

FC Emmen trainer Marcel Keizer was uiteraard verguld met de drie punten in het hol van de leeuw maar had ook kritische noten. ,,We wilden ons eigen spel spelen met vroeg drukken zetten maar daar kwam in de eerste helft niet veel van terecht. We pakten ook vrijwel nooit de tweede bal en hadden geluk niet op achterstand te komen. Na rust hebben we wat zaken omgezet zodat we meer grip op de wedstrijd kregen en dat pakte beter uit. Na de 0-1 gingen we iets vrijer spelen en toen de 0-2 viel weet je dat de punten binnen zijn. De score had in die fase zelfs nog hoger kunnen oplopen maar dat zou geflatteerd zijn geweest.”

FC Volendam-trainer Robert Molenaar had zijn ploeg lang de wedstrijd zien bepalen. ,,We hebben een uur lang prima gespeeld maar vervolgens glipte ons de wedstrijd uit handen.”

Jurjan Mannes in een gevecht om de bal.

Doelman Dennis Telgenkamp in balbezit voordat spits Bert Steltenpool gevaar kan stichten.

Erixon Danso liep een bloedneus op en is behandeld door verzorger Jan Haak.

Jordy van Deelen is hier Gyliano van Velzen de baas.

Rick ten Voorde haalt uit voor de 0-1.