FC Emmen schuift ook FC Volendam opzij

FC Emmen heeft de opmars voortgezet door na de winst op de Eagles uit Deventer nu ook koploper FC Volendam te verslaan. De 2-0 winst werd in de slotfase gepakt nadat de thuisclub lang de overhand had. Rick ten Voorde en Boy Deul zorgden voor de treffers. FC Emmen is hierdoor opgeschoven naar de zevende plaats en is de koploper in de tweede periode.

Twee linkerspitsen vroegen in de beginfase de aandacht. De eerste was Emmenaar Erixon Danso die in de derde minuut zijn directe tegenstander Ties Evers met een panna de schrik op het lijf joeg maar zoals wel vaker met dit soort trucjes was de opbrengst nihil. Bij FC Volendam was de voor aanvang met de bronzen stier voor de beste speler in de eerste periode bedachte Gyliano van Velzen. Tegenstander Jordy van Deelen moest het wat snelheid afleggen zodat er behoorlijk wat dreiging ontstond. Van Velzen schoot in de achtste minuut voorlangs en een dik kwartier kreeg hij wederom een prima mogelijkheid maar deze keer zegevierde doelman Dennis Telgenkamp. Kort daarop blonk de Emmer sluitpost opnieuw uit door een kopbal van Ben Moussa onschadelijk te maken. FC Volendam, dat Kees Kwakman na een half uur geblesseerd zag afhaken, was de meest aanvallende ploeg hoewel FC Emmen in dat opzicht niet helemaal stil zat. Opgelegde kansen waren er van Emmer zijde echter nauwelijks. De eerste helft was duidelijk voor de thuisclub, alleen dat tot uitdrukking in de score brengen lukte niet.

Jens Jurn Streutker heeft controle.

Raymond Gyasi met twee Volendammers in de buurt.

Rick ten Voorde probeert omhoog te komen maar wordt zwaar belaagt.

Boy Deul kijkt waar de bal naar toe rolt (Foto’s: Bennie Wolbers)

FC Emmen speelde duidelijk een geheel andere wedstrijd dan een week eerder tegen Go Ahead Eagles. Niet onverwachts natuurlijk omdat het een uitwedstrijd betrof tegen de koploper en FC Volendam niet het nadeel van een man minder had. Marnix Kolder kon bijna niet worden bereikt en aan de zijkanten hadden Danso en Gyasi het ook niet gemakkelijk. Het overwicht van FC Volendam bleek na een uur spelen uit de hoekschoppen verhouding die op dat moment acht tegen één in het voordeel van de thuisclub was. Doelpunten bleven echter uit. Trainer Robert Molenaar van FC Volendam, vooraf gehuldigd omdat hij de beste trainer in de eerste periode was, besloot daarom na een uur spelen om Jack Tuyp in te brengen, de voormalige topschutter had vier duels moeten overslaan en ging nu de aanval versterken. FC Emmen trainer Marcel Keizer antwoordde door Marnix Kolder te vervangen door Rick ten Voorde.

FC Volendam begon in de laatste twintig minuten het initiatief een tikkeltje te verliezen. FC Emmen was allerminst moe gespeeld en de wissel Ten Voorde voor Kolder bleek een goede greep. De gepasseerde spits scoorde na tien minuten de op dat moment wellicht gouden goal toen hij op aangeven van Jordy van Deelen, die ondanks de dreiging van Gyliano van Velzen aanvallende impulsen gaf, van dichtbij inschoot: 0-1. Een schok voor de thuisploeg die er zoveel energie in had gestoken maar in de slotfase door de Emmenaren voorbij werd gestoken. Boy Deul scoorde eerst nog maar maakte hands doch een minuut later was het wel raak. Hij werd door Raymond Gyasi de diepte in gestuurd en Deul maakte het keurig af: 0-2. Jordy van Deelen was zelfs dicht bij de 0-3 toen zijn voorzet door Kees Kwakman van richting werd veranderd maar doelman Verhulst redde nog. Er kwamen nog meer mogelijkheden want de sneltreinen bij FC Emmen kregen alle ruimte. Maar eigenlijk was zo al mooi genoeg.

FC Volendam-FC Emmen 0-2. 72. Ten Voorde 0-1, 83. Deul 0-2. Scheidsrechter: Mulder. Gele kaart: Ben Moussa (FC Volendam), Van Deelen, Rozema (FC Emmen). Toeschouwers: 4214.
FC Volendam: Verhulst: Evers, Schilder, Schouten (80. Van Kippersluis), Lo Fo Sang, El Hamdi, Ben Moussa (62. Tuyp), Kwakman (29. Vlak), Laghmouchi, Steltenpool, Van Velzen.
FC Emmen: Telgenkamp; Jallo, Seip, Streutker, Van Deelen, Mannes, Deul, Rozema, Gyasi, Kolder (63. Ten Voorde), Danso.