FC Emmen A1 stelt zwaar teleur

FC Emmen A1-Urk A1 1-4 (beker)
Het duel tegen het twee divisies lager spelende Urk A1 leek een prima gelegenheid voor FC Emmen A1 om een ronde verder te komen. Daar kwam echter niets van terecht want de Emmenaren gingen in de JENS Vesting roemloos met 4-1 ten onder. Vanaf de start bleken de gasten aanzienlijk scherper dan de thuisclub en doelman Rick Knigge moest al in de zesde minuut zijn ploeg voor een snelle achterstand behoeden. Na een klein half kwam Urk A1 op voorsprong na een grove afspeelfout op het Emmer middenveld. Kort daarop stond het bijna 0-2 maar Rick Knigge redde nogmaals. Vijf minuten later werd hij echter met een fraaie boogbal voor de tweede maal geklopt: 0-2. Na de rust gooide trainer Gert Heerkes vier spelers die normaliter in de basis staan in het veld in een poging het blad te wenden. Acht minuten na de hervatting ging het evenwel opnieuw mis, doelman Knigge moest ver uit zijn goal om een doorbraak te verhinderen maar dat lukte hem niet: 0-3. Toen twintig minuten voor tijd Niels Grevink iets terug deed met de 1-3 leken er nog mogelijkheden voor FC Emmen te zijn. Die hadden er kunnen komen indien Merik Sliedrecht een grote kans op de 2-3 had benut maar hij verknoeide die door over te schieten. Kort daarna gooide Urk A1 het duel definitief op slot met de 1-4.
FC Emmen A1: Knigge; Sliedrecht, Luiken, Komduur (46. Bijlsma), Van den Berg (46. Smidt), Van Dijk, Grevink, Ngendakumana (30. De Grote), Jochem Scholten (46. Dos Santos), Jan Scholten (46. Wielink), Hensens.

Matthijs Hensens (midden) wordt zwaar op de huid gezeten.

Jochem Scholten (rechts) had geen succes met deze vrije trap.

Hoogezand A1-FC Emmen B1 5-5 (oefen)
Doelpunten FC Emmen B1: Thijs Dallinga 2, Jearl Margaritha 1, Kjelt Engbers 1, Thom Scheper 1.

SC Angelslo E1-FC Emmen E1 1-4 (beker)

Eerder gespeeld
FC Emmen D2 – WVV D1 2-3 (oefen)
In een matige wedstrijd van FC Emmen D2 zijde werd terecht van het Winschoter D1 verloren: 2-3. Doelpunten FC Emmen D2: Dave Funke (2x).