Terug naar overzicht Terug

FC Emmen bereidt zich voor op pittig bekerduel


FC Emmen wil zich graag scharen bij de laatste zestien in de strijd om de KNVB beker en kan dat realiseren door winst op de zondag Topklasser VVSB uit Noordwijkerhout. De wedstrijd wordt dinsdagavond op sportpark Nieuw Zuid in het naburige Katwijk gespeeld omdat de thuishaven van Quick Boys van een goede verlichting is voorzien. FC Emmen bereikte de derde ronde door AFC uit te schakelen terwijl VVSB het zelfde deed met Rijnsburgse Boys na verlenging en strafschoppen.


De Voetbal Vereniging Sint Bavo, de naamgever is een in 589 geboren heilige, is een oude bekende van FC Emmen trainer Marcel Keizer. Hij was in 2011/12 trainer van deze club. Na dat seizoen vertrok hij naar Telstar. VVSB maakt vanaf de start deel uit van de Topklasse zondag en staat momenteel op de vierde plaats met vier punten achterstand op leider WKE. De club uit de Bollenstreek wordt getraind door Wilfred van Leeuwen die aan zijn derde seizoen bij VVSB bezig is. Hij was in het verleden onder anderen hoofdopleiding bij ADO Den Haag. VVSB telt geen grote namen uit het betaalde voetbal. Het doel is bij de bovenste zeven te eindigen en zich daardoor voor de tweede divisie te plaatsen.

Met de vorm van FC Emmen is de laatste weken niet veel mis met overwinningen op twee topclubs in de Jupiler League. Bij VVSB is er sprake van een dipje want de ploeg behaalde slechts twee punten uit de laatste drie duels. Het afgelopen weekeinde werd VVSB uitgeschakeld in de districtsbeker. Het kwam zaterdag tegen hoofdklasser Heinenoord nog terug van een 0-3 achterstand maar verloor door strafschoppen. Trainer Van Leeuwen had echter niet het normale basisteam opgesteld.

Voor FC Emmen is het de 78e bekerwedstrijd in de geschiedenis die ooit begon met een wedstrijd in Hendrik-Ido-Ambacht op 12 oktober 1985 en met 2-1 werd verloren. Het kostte de selectie een straftraining. De Emmenaren speelden een keer eerder in de Bollenstreek. In het seizoen 2003/04 werd bij Ter Leede met 2-0 gewonnen.

Info kaartverkoop
Er is vrije verkoop, een kaartje kost €5,- en de wedstrijd wordt gespeeld bij Quick Boys in Katwijk.