Terug naar overzicht Terug

Niels Fleuren terug in basis tegen oude club


In de basisopstelling van FC Emmen voor het duel tegen koploper VVV Venlo komt weer de naam van Niels Fleuren voor. De linkervleugelverdediger, die dertien seizoenen voor de Limburgers heeft gespeeld, was de laatste weken gepasseerd maar neemt vrijdag weer zijn stekkie in. 


Niels Fleuren staat mede in de basis wegens een blessure bij Nick Bakker die last van zijn hamstrings heeft. Fleuren heeft maar liefst 354 competitiewedstrijd voor VVV Venlo gespeeld. Hij is niet de enige Emmenaar met een VVV verleden want Oguzhan Türk heeft twee seizoenen in Venlo gespeeld. In zijn eerste seizoen, 2012/13 speelde hij met VVV in de eredivisie en kwam in 29 wedstrijden uit. Het seizoen daarop degradeerde VVV maar het was wel een goed seizoen voor Oguzhan Türk die aanvoerder was en 34 wedstrijden speelde waarin hij zeven maal scoorde. Een van zijn doelpunten was in Venlo tegen FC Emmen. Het seizoen daarop ging hij op avontuur naar Turkije en keerde in 2016 via FC Emmen terug in het vaderlandse voetbal. Hij zal vrijdag echter niet in actie komen wegens een voetblessure. Henk Bos die tegen Jong Utrecht wegens ziekte ontbrak, staat daardoor weer in de basis.

fleur

Niels Fleuren (links vooraan) met VVV tegen FC Emmen.

turk

Oguzhan Türk (14) scoort voor VVV tegen FC Emmen (Foto’s: Gerrit Rijkens).

Trainer Dick Lukkien heeft nog een opvallende wijziging aangebracht door Issa Kallon buiten de basis te laten. Hij wordt vervangen door Kai Huisman. ,,Hij oogt de laatste tijd niet echt fris meer”, motiveert Lukkien de wissel. ,,Hij heeft het talent wel in zich, maar we zijn op zoek naar meer doelgerichtheid. We scoren niet gemakkelijk en wat dat betreft geef ik de voorkeur aan Kai Huisman.” Dick Lukkien treurt overigens nog steeds over de nederlaag tegen Jong FC Utrecht. ,,Echt onvoorstelbaar dat we daar hebben verloren, Als je ziet hoeveel kansen wij hebben gehad en hoe weinig Jong FC Utrecht, had dat nooit mogen gebeuren. We hebben te veel van dit soort wedstrijden gehad. In komende tegenstander VVV zie ik een van de voornaamste titelkandidaten. Beter dan MVV bijvoorbeeld. Toch hoe wisselvallig wij soms spelen kunnen wij het iedere ploeg lastig te maken.”

FC Emmen heeft de laatste jaren thuis tegen VVV Venlo weinig succes geboekt. In de laatste acht ontmoetingen in de JENS Vesting won de thuisclub er slechts eentje tegenover VVV liefst zes. Een maal werd gelijkgespeeld.

*FC Emmen speelt in de winterstop twee oefenduels. Op 6 januari wordt tegen Achilles ’29 gespeeld en op 9 januari is SV Meppen de tegenstander. De wedstrijden worden in de JENS Vesting gespeeld en de aanvangstijden zijn respectievelijk om 16.00 uur en 18.00 uur.

FC Emmen: Telgenkamp; Klok, Lima, Siekman, Fleuren, Olijve, Bos, Mannes, Huisman, Krohne, Peters.
VVV Venlo: Delano van Crooij; Janssen, Röseler, Promes, Dekker, Leemans, Post, Vito van Crooij, Hunte, Seuntjens, Opoku.
Scheidsrechter: Siemen Mulder.