Terug naar overzicht Terug

FC  Emmen aast op driepunter tegen koploper VVV


FC Emmen is aan de laatste thuiswedstrijd van het jaar 2016 toe. En het is een aardige affiche want de huidige nummer één komt op bezoek. Was het in de laatste thuiswedstrijd nog MVV dat de ranglijst aanvoerde, momenteel is met VVV Venlo een andere Limburgse club de lijstaanvoerder.


Voor FC Emmen een goede gelegenheid om zich voor de matige resultaten van de laatste weken te revancheren. Om niet verder achterop te geraken zou een driepunter natuurlijk een aardige opsteker zijn, te meer omdat een week later de pittige uitwedstrijd tegen NAC Breda op het programma staat.

FC Emmen had in de laatste twee thuisduels, tegen SC Cambuur en MVV, moeite het spel te maken. Balbezit cijfers van 44 tegen 56 procent in het voordeel van MVV en 41-59 procent voor SC Cambuur geven dat ook aan. Die verhouding zou moeten worden omgebogen maar of VVV Venlo dat toelaat is een open vraag. De Limburgers beschikken immers over de minst gepasseerde verdediging in de Jupiler League met slechts twaalf doelpunten tegen. FC Emmen staat met zestien op de tweede plek. Het zal dus openingen moeten vinden in de hechte VVV defensie die in de laatste zeven wedstrijden slechts twee goals heeft toegestaan.

Hoewel VVV Venlo al sinds zeven wedstrijden ongeslagen is gebleven, met daaruit 17 punten, is het ook weer niet onkwetsbaar. In het afgelopen weekeinde speelde het thuis slechts met 1-1 gelijk tegen Telstar terwijl het vanaf de zeventiende minuut ook nog een man meer had. Dat maakt FC Emmen natuurlijk nog niet tot favoriet, zeker omdat het op dezelfde dag verloor van Jong FC Utrecht. In de Jupiler League is evenwel met hard werken niets onmogelijk.

Minuut stilte en rouwbanden
Voorafgaand aan de wedstrijd FC Emmen -VVV zal er een minuut stilte gehouden worden. De selectie van FC Emmen zal tevens met rouwbanden spelen.

Heleen Harms, vrouw van bestuurslid Herman Harms, moeder van receptioniste Roos Harms en fanatiek FC Emmen supporter, is na een lang ziekbed op 52 jarige leeftijd overleden.