FC Emmen raakt achterop na verlies tegen VVV Venlo

FC Emmen is in het rechterrijtje beland na de 2-1 thuisnederlaag tegen VVV Venlo. De Limburgers veroverde tevens de tweede periodetitel maar dat was voor de bezoekers maar bijzaak. ,,We kijken alleen maar naar de eerste plek’’, volgens de Limburgse coach Maurice Steyn. De Emmenaren hebben andere zorgen, de paniek heeft nog niet toegeslagen maar slechts één puntje in de laatste drie duels is wel erg weinig. Komende vrijdag staat de laatste wedstrijd van het jaar uit tegen NAC op het programma. Ook geen simpele opgave want in Breda is het ongetwijfeld de komende dagen oorlog na de zware nederlaag tegen FC Eindhoven.

Voorafgaande aan de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen wegens het overlijden van mevrouw Heleen Harms. De moeder van receptioniste Roos Harms en echtgenote van bestuurslid technische zaken Herman Harms overleed op 52 jarige leeftijd.

FC Emmen maakte het zich weer eens extra moeilijk door een te gemakkelijk weggeven goal. Al na ruim drie minuten leidde een reeks missers in het strafschopgebied van FC Emmen tot de openingsgoal. Jonathan Opoku maakte daarvan dankbaar gebruik en wat eigenlijk principieel moest worden voorkomen, namelijk een snelle tegengoal, was toch gebeurd. FC Emmen was duidelijk van slag en werd lang vast op de eigen helft gepind. Voorin zette de tactiek met Kai Huisman rond Rogier Krohne opererend en zonder vleugels ook geen zoden aan de dijk. In de laatste twintig minuten van de eerste helft kreeg FC Emmen eindelijk grip op het duel. Honderd procent kansen waren het wellicht niet maar het kwam toch in de buurt. Een poging van Cas Peters werd net geblokkeerd, schoten van Rogier Krohne en Henk Bos leverden werk op voor doelman Delano van Crooij en Cas Peters was gevaarlijk met een solo die een hoekschop opleverde waaruit hij een kopbal lanceerde die door Ralf Seuntjes van de doellijn werd gekopt.

FC Emmen-VVV Venlo Foto Boudewijn Benting Emmen km 10
Kai Huisman aan de bal met Clint Leemans in de achtervolging.

Cas Peters ziet het eventjes niet meer zitten (Foto’s: Boudewijn Benting)

Het gepieker in de rust van de technische staf hoe het duel een andere wending te geven, leverde een wissel op. Rogier Krohne werd vervangen door Viktor Maier. Maar voordat de wissel enig effect kon sorteren kreeg FC Emmen een nieuwe tegenslag te verwerken door het geblesseerd uitvallen van Cas Peters. De gepasseerde Issa Kallon kon daardoor het trainingspak uittrekken om zijn rentree te maken. FC Emmen zette de trend van vlak voor de rust voort maar kreeg na twintig minuten onverwachts de tweede treffer om de oren. Een schot van Clint Leemans werd door doelman Dennis Telgenkamp weggeslagen maar belandde op het kopgrage hoofd van de net ingevallen Torino Hunte die de 0-2 op zijn naam bracht. Telgenkamp had zich hierbij geblesseerd maar moest de pijn verbijten omdat FC Emmen al zijn wissels reeds had opgesoupeerd want kort daarvoor was Youri Loen in het veld gekomen voor Jurjan Mannes.

ev1

Jonathan Opoku (10) krijgt vrij baan en scoort 0-1.

ev6

Cas Peters moet afhaken.

ev2

Niels Fleuren en doelman Dennis Telgenkamp zijn geklopt: 0-2.

ev3

Tim Siekman heeft haast nadat hij de 1-2 heeft gescoord.

De slotfase werd boeiend. FC Emmen ging opportunistisch te werk en had daarmee een kwartier voor tijd succes met een kopgoal van Tim Siekman. Het was zijn derde van het seizoen en het gaf FC Emmen moed om er nog eens vol tegenaan te gaan. Er kwamen kansen zoals een kopbal van Josimar Lima en een vrije trap van Henk Bos. Issa Kallon viel op met een paar afzwaaiers maar ook in vijf minuten extra tijd kreeg FC Emmen niet waar het misschien wel recht op had, namelijk een gelijkspel.

ev4

De assistent-scheidsrechter en Viktor Maier zitten op één lijn.

ev5

Josimar Liam (3) stort zich ook in het strijdgewoel (Foto’s: Gerrit Rijkens)

FC Emmen – VVV Venlo 1-2. 4. Opoku 0-1, 65. Hunte 0-2, 75. Siekman 1-2. Scheidsrechter: Siemen Mulder. Gele kaart: Huisman (FC Emmen). Toeschouwers: 2866.
FC Emmen: Telgenkamp; Klok, Lima, Siekman, Fleuren, Olijve, Bos, Mannes (63. Loen), Huisman, Krohne (46. Maier), Peters (57. Kallon).
VVV Venlo: Delano van Crooij; Promes (83. Receveur), Janssen, Leemans, Roseler, Post, Opoku (90. Korkmaz), Dekker, Seuntjes, Vito van Crooij, Resida (59. Hunte).