FC Emmen onder 19 boekt derde zege op rij

FC Emmen JO19-AFC JO19(2) 2-1
Voor FC Emmen was dit de derde zege op rij. Het was tevens de derde achtereenvolgende wedstrijd die met een doelpunt verschil werd gewonnen.

Ook deze keer ging het moeizaam met de winnende treffer pas acht minuten voor het einde. In de eerste helft ging het aanvankelijk gelijk op maar na een kwartier trok de thuisclub de wedstrijd naar zich toe en de Amsterdammers kwamen nauwelijks van de eigen helft af. De acties van de Emmenaren hielden echter meestal rond de zestien op. Uit een counter kreeg AFC kort voor rust zelfs nog een goede kans op de 0-1 maar Ayrton Dol mikte over de lat. Na de rust bleef FC Emmen de toon aangeven en kwam in de 56e minuut op voorsprong. Centrale verdediger Nande Wielink was de maker met een perfect geplaatste kopbal. De voorsprong werd echter maar vier minuten vastgehouden want AFC scoorde na precies een uur spelen in het mistige stadion de gelijkmaker. Doelman Kjell Scherpen stond te ver voor zijn goal en werd door Jaymee Kambel met een boogbal verrast: 1-1. FC Emmen liet zich niet ontmoedigen en trok opnieuw ten aanval. Nande Wielink scoorde bijna zijn tweede goal maar zijn kopstoot ging nu rakelings naast. Een doelpunt van Kjelt Engbers na een geweldige voorzet van Raphael Ngendakumana werd onterecht wegens buitenspel afgekeurd. Pas acht minuten voor tijd werd FC Emmen beloond met de tweede en winnende treffer. De maker was middenvelder Twan Berends met een kopbal.
FC Emmen JO19; Scherpen; Sliedrecht, Wielink, Van Dijk, Van den Berg, Berends, Bijlsma, Scheper, Ngendakumana, Engbers, De Grote (73. Scholten).

AZ JO17-FC Emmen JO17 1-0
Tegen het reeds bij de eerste acht geplaatste AZ traden de Emmenaren aan in een iets gewijzigde opstelling. AZ met Thijs Oosting weer in de gelederen, na een lange tijd afwezig te zijn geweest wegens een blessure, begon beter dan de Drenten. Door hier een portie werklust tegen over te zetten, werd het doel tot aan de 25e minuut schoon gehouden. Uitgerekend de vervanger van Thijs Oosting scoorde de 1-0 wat tevens de ruststand werd. AZ was de betere ploeg tot aan de rust, vooral omdat de beleving bij Emmen er niet echt inzat. Na de rust hadden de Emmenaren de schroom in de kleedkamer achter gelaten en werd het meer gelijkwaardig. Doordat AZ de score niet wist uit te breiden, werd FC Emmen steeds brutaler en kwam het steeds vaker voor de goal van de Alkmaarders in Zaanstad. Ook werden er nu kansen gecreëerd, maar niet gescoord. Ook AZ kreeg nog wat momenten. De mooiste kans was voor Thijs Dallinga uit een mooie terugdraaiende voorzet van Shane Dokter. De goalie van AZ ranselde de bal vakkundig uit zijn doel. De tijd liep de Drenten steeds meer uit handen. Een vrije trap van AZ werd gepareerd door Brian Haak en aan de andere kant werd een corner van Emmen afgeslagen voor het nog gevaarlijk werd.
FC Emmen JO17: Brian Haak; Ben Scholte, Aron Timmerman, Jordy Luchies, Ruben Roosken (57. Jearl Margaritha); Jelmer Keen (57. Emiel de Vries), Mathijs Verheul (49. Kjetil Brand), Bas Aalderink; Lesley Osazee (70. Shane Dokter), Ronan Zwaagstra (57. Thijs Dallinga), Luciano Cart

De Graafschap JO15-FC Emmen JO15 2-2
De Emmenaren begonnen zwak. Het eerste kwartier was voor de thuisclub die veel energie in positiewisselingen stopte. FC Emmen had daar moeite mee en moest hierdoor in de tiende minuut de 1-0 toestaan via een uithaal vanaf de zestienmeter. Na wat aanpassingen kreeg FC Emmen de zaken meer onder controle.. Dat leverde in de 15e en 27e minuut twee bijna identieke goals op. Beide malen werd Jeroen Welles de diepte ingestuurd en werkte de kansen keurig in de korte hoek af. Na de rust een dominanter De Graafschap. Vanuit een hoekschop maakte de thuisclub de 2-2. Doelman Yme Meier zorgde er met een paar prima reddingen voor dat het 2-2 bleef. FC Emmen onder 15 hervat op zaterdag 28 januari de competitie met een uitwedstrijd tegen koploper Almere City FC.
FC Emmen JO15: Meier; Dokter, Klaassen, De Roo, Meinen, Schuiling (Abad), Dijk, Plaggenborg (Slor), Gierveld (Draisma), Klaassens, Welles.

FC Emmen JO14-MVV Maastricht JO14 1-1
FC Emmen onder 14 had toch wel iets meer verwacht dan een gelijkspel tegen het lager geklasseerde MVV Maastricht. De kansen op een beter resultaat waren er ook best wel maar de afronding niet. Tot ongeveer de denkbeeldige twintig meter lijn liep het prima maar daarna bleef de verdediging van MVV overeind. De gasten namen bovendien al in de vierde minuut de leiding. Die stand bleef tot de 50e minuut overeind maar toen scoorde Jamai Kriekjes de gelijkmaker.
FC Emmen JO14: Van der Wal; Mulder, Jacobs, Meijles, Mulder (slomp), Hulshof, Fransen, Roufs, Nijgh, Kriekjes, Broers (Mansaray).

FC Emmen JO13(1)-Ajax JO13(1) 0-2
FC Emmen JO13(1) kreeg bezoek van Ajax JO13, de nummer twee van de ranglijst achter koploper AZ. FC Emmen had zich goed gewapend tegen de opponent uit Amsterdam en stond gegroepeerd te verdedigen. In de 20ste minuut kwam Ajax op 0-1. Na een vrije trap werd de bal van net buiten de zestien boven in de goal geschoten. Dit werd tevens de ruststand. Na de rust bleef FC Emmen overeind zonder zelf veel kansen te creëren. Na een kwartier spelen ging FC Emmen wat meer naar voren voetballen. Het werd bijna 1-1 via een kopbal van Jordy Egberts. In de laatste minuut werd het echter 0-2 voor Ajax wat tevens de eindstand werd. Ajax won verdiend zonder veel kansen te creëren, wat een verdienste was van FC Emmen.
FC Emmen JO13(1): Sibon, Meijer, Boer, Funke, Zwaagstra, Egberts, Zwikker, Falke, Zeqiri , Lamberink, Dijkstra (Bosch).

FC Emmen JO11(1)-DZOH 11(1) 11-0